Samsung a lansat Galaxy Tab A, o tabletă subţire şi uşoară cu sistem Android 5.0

05.05.2015
Samsung a lansat Galaxy Tab A, o tabletă subţire şi uşoară cu sistem Android 5.0

Recomandată prin aspectul său elegant, Samsung Galaxy Tab A este o tabletă cu sistem Android 5.0 adaptată pentru navigare pe internet şi lectura cărţilor în format electronic.

„Galaxy Tab A este o tabletă elegantă, uşoară, cu performanţe excelente, aşa cum utilizatorii îşi doresc de la un dispozitiv al gamei Samsung Galaxy,” a declarat Mircea Stoicescu, Head of Product Management IM în cadrul Samsung Electronics România. „Extrem de subţire, având doar 7,5 mm, Galaxy Tab A poate fi ţinută confortabil în mână şi este uşor de utilizat. Cu un nivel de contrast menit să optimizeze experienţa de vizualizare a utilizatorilor şi cu o cameră foto cu tehnologie avansată, noua Galaxy Tab A oferă un plus de stil şi performanţă la un preţ avantajos.”

Samsung Galaxy Tab A

Adaptat pentru navigare pe internet şi lectura cărţilor în format electronic, Galaxy Tab A dispune de un ecran de 9.7˝ cu rată de aspect 4:3, afişând imagini la rezoluţie XGA (1024×768 pixeli). Configuraţia tabletei include o cameră foto principală de 5MP şi una secundară de 2MP, servind pentru apeluri video şi poze selfie. Camera foto principală dispune de funcţie autofocus şi mod One Shot, permiţând comutarea rapidă între modul foto şi cel de filmare. În plus, funcţia Continuous Shoot permite obţinerea a până la 20 de fotografii în rafală cu o singură apăsare a butonului pentru declanşator.

Configuraţia tabletei este centrată în jurul unui procesor quad-core la 1,2 GHz, ajutat cu 1,5GB sau 2GB RAM (în funcţie de model). Galaxy Tab A  dispune de 16GB memorie internă şi slot Micro SD pentru expansiune (până la 128GB suplimentari). Lista dotărilor este completată cu receptor GPS, conectivitate WiFi N şi Bluetooth 4.1, respectiv modem 3G/LTE ( în funcţie de model). Tableta cu grosime de 7.5mm şi greutate 487 grame integrează un acumulator de 6000mAh, care promite până la 10 ore de utilizare pentru fiecare ciclu de încărcare.

Samsung Galaxy Tab A

Sistemul de operare Android Lollipop 5.0 a primit adaptări pentru folosirea eficientă e ecranului cu rată de aspect 4:3, respectiv funcţii suplimentare cum ar fi drag and drop pentru transferul facil de fişiere. În plus, sistemul de afişare a notificărilor a fost modificat pentru a putea acomoda până la cinci notificări simultan, iar tab-urile din partea superioară a ecranului au fost înlăturate pentru a face loc listei de contacte preferate .

Oferită prin instalarea unei aplicaţii gratuite, disponibilă pentru descărcare prin Galaxy Essentials sau Galaxy Apps, funcţia Kids Mode permite părinţilor să gestioneze conţinutul accesibil pe tabletă prin stabilirea unei perioade de timp în care copiii pot folosi tableta şi a aplicaţiilor la care aceştia au acces. Părinţii pot monitoriza utilizarea cu ajutorul rapoartelor generate automat. În acelaşi timp, copiii se pot bucura de o interfaţă dezvoltată pentru ei şi pot utiliza funcţii create special pentru cei mici, printre care Kids Music, Kids Drawing, Sticker Chart şi secţiuni specifice „Friends” şi „Play”. Mai mult, Multi-Kids Profile permite configurarea de profiluri personalizate pentru de până la şase copii pe aceeaşi tabletă

SideSync 3.0 permite navigarea şi partajarea fişierelor între Galaxy Tab A şi computerul personal. Printre funcţii se numără şi notificări ale apelurilor primite, ale mesajelor scrise şi ale documentelor împărtăşite.

Funcţia Quick Connect permite utilizatorilor să vizualizeze conţinut video de pe Galaxy Tab A pe ecranul smart TV-ului Samsung, să facă live streaming de pe Smart TV pe Galaxy Tab A şi să îşi afişeze informaţii precum starea vremii, ora şi data pe Smart TV.

Samsung Galaxy Tab A

Utilizatorii se pot bucura de mai multe aplicaţii şi servicii Microsoft preinstalate pe tableta Samsung Galaxy Tab A: Office, Excel, PowerPoint, OneNote şi OneDrive. În plus, aplicaţia Skype ne ajută să rămânem mereu conectaţi cu cei dragi.

Samsung Galaxy Tab A este disponibil în trei variante: Samsung Galaxy Tab A (Wi-Fi şi LTE) şi Samsung Galaxy Tab A cu S-Pen (Wi-Fi).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult