Samsung a lansat noile tablete Galaxy NotePRO şi Galaxy TabPRO

Samsung a lansat noile tablete Galaxy NotePRO şi Galaxy TabPRO

În ultima parte a anului recent încheiat au ieşit la iveală o serie de zvonuri conform cărora Samsung se pregăteşte să lanseze o gamă nouă tablete, Galaxy NotePRO şi Galaxy TabPRO urmând să aducă ecrane mai mari dar să şi completeze golul dintre modelul de vârf Galaxy Note 10.1 2014 şi linia mid-range Galaxy Tab 3. În cadrul CES 2014, Samsung a confirmat aceste zvonuri şi a lansat patru noi tablete care poartă sufixul PRO.

Primul, şi de altfel şi cel mai bine dotat produs al noii game, este tableta Galaxy NotePRO. O versiune mai mare a modelului Galaxy Note 10.1 2014, noua tabletă Samsung oferă un ecran imens cu o diagonală de 12,2”, acesta având o rezoluţie de 2560 x 1600 şi folosind un panou SLCD. La fel ca modelul pe care se bazează, noul Galaxy NotePRO oferă un faimosul stylus S-Pen şi digitizorul Wacom, aplicaţiile optimizate pentru acesta dar aduce şi câteva îmbunătăţiri software interesante.

Folosind platforma Android 4.4, Samsung a completat tradiţionalul mediu TouchWiz cu o interfaţa nouă numită Magazine UX, aceasta oferind un mediu grafic plat şi cu contrast puternic care este optimizat pentru tablete. Modul de lucru cu mai multe aplicaţii în paralel a fost îmbunătăţit pentru a profita mai bine de diagonala mare a ecranului şi permite acum rularea a patru aplicaţii. Pe lângă aceste două noi opţiuni, Samsung a adăugat RemotePC, care permite controlarea unui PC de pe tabletă sau invers, suport optimizat pentru tastaturile şi mouşii Bluetooth şi un hub Ethernet.

Dincolo de diagonala mărită a ecranului, specificaţiile hardware ale noului Galaxy NotePRO sunt foarte apropiate de cele ale modelului Galaxy Note 10.1 2014. Astfel, Galaxy NotePRO oferă procesoare Exynos 5 Octa (1.9/1.3 GHz) sau Snapdragon 800 (2,3 GHz), 3GB de memorie RAM, stocare internă extensibilă de 32 sau 64 GB, camere foto de 8 şi 2 MP, interfaţă wireless 802.11 a/b/g/n/ac, o baterie cu o capacitate de 9500 mAh şi, opţional, conectivitate 3G (în cazul modelului Exynos 5 Octa) sau 4G (în cazul modelului Snapdragon 800).

Pe lângă acest model, Samsung a lansat şi gama Galaxy TabPRO, care cuprinde în acest moment trei modele. Având ecrane cu diagonale de 12,2”, 10,1” şi 8,4”, acestea oferă aceeaşi rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, un aspect impresionant mai ales în cazul celui mai mic membru al familiei, aceleaşi opţiuni pentru procesoare, camere foto şi conectivitate şi aceleaşi îmbunătăţiri software, evident fără a oferi stiloul digital S-Pen şi digitizorul încorporat în ecran.

Dacă modelul Galaxy TabPRO 12.2 este practic doar o versiune fără stylus a modelului Galaxy NotePRO, modelul de 10.1 oferă doar 2 GB de memorie RAM, capacităţi de 16 sau 32 GB şi o baterie cu o capacitate de 8220mAh. Modelul cu ecran de 8,4” oferă 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de memorie internă şi o baterie cu o capacitate de 4800mAh, acesta adoptând suplimentar şi un design optimizat pentru utilizarea în poziţie verticală.

Tabletele sunt aşteptate să ajungă pe rafturile magazinelor în cursul acestui trimestru, însă Samsung nu a dezvăluit deocamdată şi preţurile de comercializare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News