Samsung anunță două noi tablete mai ieftine: Galaxy Tab S7 FE și Tab A7 Lite

30.05.2021
Samsung anunță două noi tablete mai ieftine: Galaxy Tab S7 FE și Tab A7 Lite

Samsung a anunțat două noi tablete din seria Galaxy Tab: modelele Tab S7 FE și Galaxy Tab A7 Lite. Acestea vor deservi segmentul de piață de medie, și vor intra în concurență directă cu modelele din gama iPad și iPad Air sau variantele MatePad de la Huawei. Tabletele sunt livrate cu Android 11, ecrane de rezoluție înaltă și configurații hardware competitive.

Galaxy Tab S7 FE este o tabletă de productivitate cu ecran mare

Galaxy Tab S7 FE este o alternativă la modelul Galaxy Tab S7 de anul trecut. Această tabletă beneficiază de un design asemănător și de un ecran de dimensiuni mari, fiind făcute însă câteva ajustări la capitolul performanță. Ecranul de 12,4” de tip LCD oferă o rezoluție 2.560 x 1.600 pixeli, pe format 16:10, fiind evident realizat pentru productivitate. Camera frontală de 5 megapixeli este poziționat central pentru utilizarea în mod landscape, în timp ce camera de pe spate de 8 megapixeli poate fi folosită pentru fotografii rapide sau scanarea de documente.

Noua tabletă mid-range beneficiază de un chipset Snapdragon 750 octa-core la 2,2 GHz, 4 sau 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă. Desigur, există și un slot microSD pentru extinderea spațiului intern cu până la 1 TB în plus. Galaxy Tab S7 FE are o grosime de numai 6,3mm și cântărește 608 grame. În interior se regăsește și un acumulator de dimensiuni generoase, cu capacitate de 10,090 mAh, cu încărcare rapidă la 45W. Samsung va oferi variante Wi-Fi, 4G și 5G pentru acest model.

Samsung oferă Galaxy Tab A7 pentru cei care au nevoie de o tabletă accesibilă

Modelul Galaxy Tab A7 Lite pare să fie mai degrabă un punct de intrare în familia de tablete de la Samsung. Aceasta beneficiază de un ecran de 8,7” cu rezoluție 1.340 x 800 pixeli. Camera frontală are doar 2 megapixeli, iar cea de pe spate 8 megapixeli. Fiind o tabletă compactă cu rezoluție mai mică, acumulatorul de 5.100 mAh ar trebui să fie de ajuns pentru o zi de utilizare completă. Procesorul folosit de Samsung pe acest model este un MediaTek MT8768, care beneficiază de configurații 3+32 sau 4+64 GB. Fiind un model de buget, Galaxy Tab A7 Lite nu va primi un model cu 5G, dar va beneficia de Wi-Fi și 4G.

Compania nu a anunțat încă prețuri oficiale pentru piața din România, însă acestea vor fi disponibile începând din luna iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult