Samsung ar putea pregăti un dispozitiv pliabil „Tri-Fold” cu două balamale

25.03.2023
Samsung ar putea pregăti un dispozitiv pliabil

Samsung Display, divizia care produce ecrane a gigantului sud coreean, a prezentat diverse concepte de dispozitive pliabile, inclusiv unul care se pliază de mai multe ori, de câțiva ani deja. Se pare însă că abia în 2023 s-ar putea să vedem și un produs comercial de acest gen din partea Samsung pe piață, întrucât încep să apară primele zvonuri care sugerează asta. De altfel, lansarea ar putea avea loc foarte curând, alături de celelalte modele pliabile din 2023.

Noua „tabletă” pliabilă ar putea fi lansată alături de celelalte modele Galaxy Z din 2023

În ultimii ani, Samsung și-a arătat intențiile pentru zona de pliabile: aceasta înlocuiește lansarea din luna august, care era tradițional rezervată modelelor din gama Note. Acum că seria note a fost practic „consolidată” în seria Galaxy S, gama de dispozitive Galaxy Z poate să experimenteze în zona de pliabile cu diverse forme și funcții noi.

Anul acesta, în august, sunt așteptate noile Galaxy Z Flip5 și Fold5, care vor aduce câteva schimbări mult așteptate de către fani. Pe partea de Flip ne putem aștepta la un ecran mai mare la exterior, care va îmbunătăți multe aspecte ale utilizării unui flip, în timp ce modelul Fold va aduce schimbări la capitolul balama și dimensiuni.

Alături de acestea, Samsung ar putea pregăti și prima sa tabletă pliabilă, un model „Tri-Fold”, cu două balamale și posibilitatea de pliere în forma literei Z. Am văzut astfel de concepte în ultimii câțiva ani la nivel demonstrativ, iar posibilitățile sunt parcă chiar mai mari decât în cazul smartphone-urilor pliabile. Vei putea căra un dispozitiv cu un display imens, ca de tabletă, pe care poți într-adevăr să rulezi sarcini de productivitate, într-un dispozitiv care poate fi pliat și cărat într-un buzunar sau într-o geantă mai mică.

Detaliile despre acest dispozitiv sunt momentan puține, iar singura mențiune din prezent este de la Yogesh Brar, leaker cunoscut de pe Twitter. Tot Brar spune și că Samsung nu va lansa un model Galaxy S23 FE anul acesta, așa cum nu a existat nici un S22 FE.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult