Samsung Galaxy Tab 2 10.1 şi 7.0, la 399 şi 249 dolari!

12.04.2012
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 şi 7.0, la 399 şi 249 dolari!

Noua serie de tablete Samsung Glalaxy Tab 2 este un pic mai bună şi mai ieftină decât cea pe care o înlocuieşte, iar pentru asta avem de mulţumit în primul rând rivalului Apple, care a redus preţul tabletei iPad 2 la doar 400 dolari, declnşând o avalnaşă a scăderilor de preţuri şi în taberele rivale.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

În timp ce Apple încă aderă la strategia unei oferte limitate de produse noi, dar promovate agresiv şi vândute în volume uriaşe, Samsung a optat pentru o tactică de saturare a pieţei cu tot felul de tablete Android, în încercarea de a acoperi fiecare format, nivel de echipare sau gamă de preţuri cu putinţă.

Având deja atât de multe tablete lansate, multe dintre ele fiind chiar de succes, Samsung a ales să prezinte noua serie Galaxy Tab 2 doar ca o ediţie îmbunătăţită a tabletelor Galaxy Tab de acum câteva luni.

Prin urmare, specificaţiile noii tablete Samsung Galaxy Tab 2 10.1 sună destul de familiar: ecran cu rezoluţie 1280×800 pixeli, 16 GB memorie internă şi slot pentru card microSD, cameră foto de 3 MP pe spatele carcasei, respectiv acelaşi procesor dual-core la 1 GHz produs de Texas Instruments.

Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Alături de design-ul exterior, la capitolul îmbunătăţiri intră şi sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich, promis de Samsung şi pentru versiunile mai vechi ale tabletei , dar amânat din motive mai mult sau mai puţin justificate.

Printre noutăţi se numără şi un set de difuzoare stereo frontale, dispuse către laturile ecranului, respectiv un transmiţător infraroşu pe care îl putem folosi în combinaţie cu aplicaţia Smart Remote pentru a controla mai toate dispozitivele dintr-o configuraţie Home Theater (chiar şi pe cele care nu sunt produse de Samsung).

La pachet vine şi un abonament gratuit pe 1 an la serviciul Dropbox de stocare online, unde avem la dispoziţie 50 GB în care să depozităm colecţia de poze, muzică şi filme.

Samsung Galaxy Tab 2 7.0

În timp ce preţul de 400 dolari recomandă tableta Samsung Galaxy Tab 2 10.1 drept un produs high-end şi competitor direct pentru iPad 2, Samsung Galaxy Tab 2 7.0 este adresat segmentului midrange şi ţinteşte către un preţ mult mai rezonabil de 250 dolari.

Configuraţia tabletei include acelaşi procesor dual-core la 1 GHz (TI OMAP 4430), 1GB memorie RAM, 8 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSD, transmiţătorul infraroşu, respectiv conectivitate Wi-Fi N şi Bluetooth. Din păcate ecranul mai mic vine şi cu o rezoluţie redusă la 1024×600 pixeli, cam puţin după standardele actuale dar acceptabil pentru preţul plătit.

Pe spatele carcasei găsim aceiaşi cameră foto de 3MP, iar lângă ecran avem o cameră VGA pentru apeluri video. Din păcate configuraţia stereo a lăsat locul unui singur difuzor mono, poziţionat frontal.

Tableta Samsung Galaxy Tab 2 7.0 ajunge mai întâi pe teritoriul Statelor Unite, urmată pe 13 mai şi de modelul Galaxy Tab 2 10.1.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult