Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) ar putea fi prima tabletă compatibilă cu Bixby

Autori: Adrian Popa, Cătălin Niţu 28.08.2017
Samsung Galaxy Tab A 8.0 (2017) ar putea fi prima tabletă compatibilă cu Bixby

Bixby pare să fie o prioritate pentru Samsung, compania lansând deja două modele de smartphone-uri cu buton dedicat pentru asistentul său virtual. Următorul pas logic pentru companie este să lanseze şi tablete compatibile cu acest software, iar Galaxy Tab A 8.0 (2017) este primul produs de acest gen care a ajuns în atenţia publicului. Informaţiile vin direct de la Samsung, compania publicând deja manualul de utilizare al tabletei pe site-ul său de suport tehnic.

Cel mai probabil, anunţul tabletei Galaxy Tab A 8.0 (2017) va fi făcut în cadrul evenimentului pe care compania îl va ţine în cadrul IFA 2017. Aceasta va fi echiată cu un display de 8” şi va beneficia de cea mai nouă versiune a interfeţei Samsung Experience, compatibilă cu Bixby. Spre diferenţă de Galaxy S8 şi Note8, Tab A nu va beneficia de un buton dedicat pentru Bixby, însă va integra ceva ce aceste telefoane nu au: butoane capacitive şi un buton home fizic.

În rest, tableta va oferi la exterior butonul Power şi butoanele pentru volum, un jack audio şi un port USB Type-C, alături de un slot pentru cartele SIM şi carduri de memorie. În termeni de design, Tab A 2017 este similar cu modelul de anul trecut, fiind livrat fără un S-Pen, în ciuda faptului că oferă compatibilitate cu stylus.

Nu este clar nici ce hardware va integra noua tabletă, însă cel mai probabil este vorba despre componente mid-range premium, sau chiar high-end, acest model fiind consierat probabil un concurent pentru generaţia cea mai recentă de iPad Mini de la Apple. Ecranul Hello Bixby este accesibil din meniul principal şi probabil că va putea fi accesat printr-o scurtătură atunci când sunt alte aplicaţii în prim-plan.

Preţul şi data lansării nu sunt cunoscute în acest moment.