Samsung Galaxy View nu va reprezenta o ameninţare pentru iPad Pro sau Surface Pro 3

02.10.2015
Samsung Galaxy View nu va reprezenta o ameninţare pentru iPad Pro sau Surface Pro 3

Se zvoneşte de multă vreme că Samsung va lansa o tabletă cu ecran gigant, iar compania chiar a prezentat un mic spot video pentru aceasta, dezvăluindu-i numele, Galaxy View, la IFA 2015. După anunţul noului iPad Pro, o tabletă high-end dedicată profesioniştilor, ne aşteptam ca Samsung să vină cu un produs din aceeaşi categorie, însă specificaţiile scăpate pe internet de curând sugerează o strategie foarte diferită.

De curând, tableta Galaxy View (SM-T670) a fost testată folosind aplicaţia GFX Bench, iar astfel au fost dezvăluite specificaţiile tehnice ale acesteia. Spre diferenţă de Apple şi Microsoft, care au dezvoltat tablete de 12” şi 13” pentru a oferi totuşi un produs destul de uşor de cărat în geantă, Samsung pare să încurajeze consumul de multimedia la birou sau acasă pe noul View. Motivul este simplu: tableta Galaxy va fi MULT prea mare pentru a fi considerată portabilă.

Vorbim despre un dispozitiv cu display LCD de 18,5”, cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), care vine echipată cu un chipset proprietar octa-core de medie: Exynos 7580. Tableta nu va impresiona nici în alte departamente, fiind echipată cu 2 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi camere foto de 2, respectiv 8 megapixeli. Nici acumulatorul de 5.700 mAh nu pare să asigure o durată de utilizare prea lungă, având în vedere dimensiunile.

Probabil că Galaxy View va fi orientată către cei care preferă să consume conţinut multimedia. Este destul de evident că nu este vorba despre o tabletă pentru cei care doresc să folosească aplicaţii avansate de design sau pentru jocuri 3D complexe, iar lipsa unui stylus nu o recomandă ca o unealtă pentru cei care şi-ar dori să o folosească la birou.

Aparent, Samsung va păstra tableta Galaxy Note Pro cu display de 12” pe segmentul vizat de iPad Pro şi Surface Pro 3. Compania a promis o dezvăluire amănunţită în luna octombrie şi nu a anunţat nimic oficial cu referire la un preţ sau o dată de lansare. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult