Samsung Galaxy Z Fold Tab, noua tabletă care se pliază pe trei laturi sosește anul viitor

18.04.2021
Samsung Galaxy Z Fold Tab, noua tabletă care se pliază pe trei laturi sosește anul viitor

Galaxy Z Fold Tab este pregătită ca o extensie a ofertei de telefoane pliabile, noua tabletă Samsung pliabilă pe trei laturi urmând să ofere o soluție celor care doresc o tabletă Android cu ecran cât mai mare, dar ușor de „împachetat” și transportat.

Nu trebuie să reamintim faptul că piața tabletelor este departe de gloria cunoscută deceniul trecut, produsele smartphone ultra-dotate și cu ecrane suficient de mari anulând în mare parte nevoia pentru achiziționarea unei tablete dedicate. Rămân, desigur, situații clar definite precum nevoia unei tablete pentru școală sau activitățile de serviciu. Însă prea puțini mai cumpără tablete ultra-costisitoare, doar pentru a beneficia de o experiență premium pe care o pot avea deja cu un telefon-flagship.

Potrivit ultimelor zvonuri, prima tabletă tiple-folding creată de Samsung va fi prezentată oficial în primul trimestru din anul 2022. Câteva detalii despre aceasta au fost divulgate deja de partenerii Samsung din China. Aflăm astfel că primul model Galaxy Z Fold Tab va avea un mod de pliere de tip zig-zag, cu ecranul împărțit în trei zone conectate folosind două balamale create pe baza tehnologiilor dezvoltate deja de Samsung pentru telefoane pliabile.

Aparent, noua tabletă pliabilă ar urma să fie dezvăluită alături de telefoanele Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, însă decizia încă este discutată la nivelul echipei de marketing Samsung.

Pe lista dotărilor Galaxy Z Fold Tab va intra probabil un nou tip de sticlă UTG (ultra-thin glass), foarte necesară pentru ameliorarea planeității pe un ecran de suprafața unei tablete. O adiție așteptată este accesoriul S Pen, însă nu este clar cum anume va diferi acesta de implementările actuale, sau dacă va avea un compartiment dedicat pentru transport.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult