Samsung pregăteşte Galaxy Tab S6 Lite, o versiune mult mai ieftină a seriei Tab S6 prezentată vara anului trecut

27.03.2020
Samsung pregăteşte Galaxy Tab S6 Lite, o versiune mult mai ieftină a seriei Tab S6 prezentată vara anului trecut

Galaxy Tab S6, modelul premium pentru anul 2019, a fost lansat pentru a concura seria iPad Pro de la Apple. Aceasta venea echipată cu hardware puternic, accesorii de productivitate, cât şi un stylus S-Pen. Încadrat la gama entry-level, modelul Galaxy Tab S6 Lite face unele compromisuri la partea de performanţă, însă păstrează majoritatea atuurilor apreciate la modelul non-Lite, convingând în schimb cu un preţ redus practic la jumătate.

Desigur, punctele forte ale tabletei Galaxy Tab S6 sunt performanţa şi autonomia. Însă nici modelul Lite nu se lasă mai prejos. Motorizată de chipsetul Exynos 9611, folosit şi cu unele telefoane Samsung din gama mid-range, tableta ajutată cu 4GB memorie RAM are mai mult decât suficientă putere pentru sistemul Android 10, aplicaţii uzuale pentru productivitate şi jocuri.

Ecranul de 10.4” este de tip LCD şi oferă o rezoluţie suficient de mare (2000×1200 pixeli) pentru a nu putea reproşa claritatea imaginii. Desigur, nu lipseşte nici suportul pentru accesoriul S Pen, însă nu este clar dacă acesta va fi inclus în pachetul standard, sau va fi livrat ca accesoriu separat.

Lista dotărilor este completată cu 64GB sau 128GB stocare internă, slot microSD (până la 128GB), receptor GPS, suport NFC, conectiivtate Wi-Fi şi Bluetooth, o cameră frontală de 5MP şi cameră principală de 8MP, din păcate fără blitz LED.

Tableta cu greutate de 467 grame foloseşte o carcasă din aluminiu care adăposteşte un acumulator de 7040 mAh, suficient pentru aproximativ două zile de utilizare moderată. Tehnologia Samsung Adaptive Fast Charge asigură încărcarea rapidă, folosind cablul USB-C.

Echipată cu versiunea Android 10, Galaxy Tab S6 Lite va avea un preţ de 350-400 euro în versiunea de bază, cu 64GB memorie şi conexiune Wi-Fi.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult