Samsung pregătește lansarea Galaxy Tab S8 FE, o tabletă mid-range cu stylus

22.11.2022
Samsung pregătește lansarea Galaxy Tab S8 FE, o tabletă mid-range cu stylus

Inițiativa Samsung de a lansa dispozitive „Fan Edition” nu s-a ridicat tocmai la nivelul așteptărilor fanilor. Momentan, compania a lansat doar două astfel de dispozitive, iar pentru seria S22 s-ar putea să nu lanseze un nou model „FE”. Totuși, cei care sunt în căutarea unei tablete performante la un preț mai accesibil, ar putea avea noroc, întrucât zvonurile afirmă că Samsung lucrează la un Galaxy Tab S8 FE.

Galaxy Tab S8 FE va adopta un chipset MediaTek

Roland Quandt de la WinFuture, raportează că Galaxy Tab S8 FE va fi livrată în viitorul apropiat și va oferi o experiență de utilizare de calitate. Aceasta va fi echipată cu un ecran LCD, la fel ca Tab S8 „standard”, însă va adopta un ecran mai mare, la fel ca Galaxy Tab S8+. Aceasta va beneficia și de suport pentru S-Pen și va folosi un digitizer de la Wacom, ceea ce sugerează că va fi bună în special pentru cei care au nevoie de o tabletă pentru desenat.

galaxy tab s8 fe geekbench

Hardware-ul va primi un „downgrade”, de la Snapdragon 8 Gen 1 la un chipset MediaTek Kompanio 900T, un model performant, dar nu la nivel de flagship. Acesta integrează două nuclee Cortex-A78 performante și șase Cortex-A55 eficiente (2.6 GHz/2.0 GHz) și un GPU Mali-G68 MC4. Vor exista și modele cu 5G, chipset-ul MediaTek fiind echipat cu un astfel de modem.

Galaxy Tab S8 FE a apărut deja și pe GeekBench, unde a fost dezvăluit că tableta va fi livrată cu 4 GB memorie RAM, la fel ca Galaxy S7 FE, dar și cu Android 13 cu interfața OneUI 5.0. Compromisurile hardware față de versiunea „standard” ar trebui să vină cu un preț mai mic la raft. Galaxy S7 FE a fost lansat la un preț cu 100 de euro mai mic decât modelul Tab S8.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult