Samsung pregătește o tabletă „Ultra” de 14.6″. Este răspunsul la iPad Pro M1

07.09.2021
Samsung pregătește o tabletă „Ultra” de 14.6

O listă de specificații hardware pentru ceea ce pare a fi următoarea serie de tablete premium de la Samsung sugerează că producătorul sud coreean are în plan un răspuns real la iPad Pro de la Apple: Galaxy Tab S8 Ultra. Modelul actual iPad Pro folosește procesorul M1, același pe care îl regăsim în modele MacBook Air și Pro, Mac Mini și iMac, iar răspunsul de la Samsung va fi bazat, cel mai probabil, pe un chipset Exynos din generația următoare, echipat cu un GPU realizat de AMD. Nu în ultimul rând, Samsung ar putea merge către dimensiuni semnificativ mai mari decât în trecut.

Samsung Tab S8 Ultra ar putea fi cea mai puternică tabletă cu Android din 2022

Informațiile despre un Samsung Galaxy Tab S8 Ultra au apărut pe internet în mai multe locuri recent și sugerează că va fi cea mai mare și cea mai puternică tabletă din această gamă de până acum (dacă nu luăm în calcul modelul Galaxy View, care era practic un ecran portabil cu Android).

Vorbim despre o configurație care include chipset-ul din generația următoare, Exynos 2200, realizat cel mai probabil pe un nou proces de fabricație, pe 4nm. Snapdragon 898 se zvonește că ar putea fi folosit doar pe modelul Tab S8+. Cele două procesoare ar putea fi similare în performanță și consum de energie, fiind produse în aceeași fabrică.

Apoi, ecranul OLED ar putea fi unul de 14,6” cu refresh rate la 120 Hz, cu o configurație de 12 GB memorie RAM și 512 GB stocare internă. Nu în ultimul rând, o baterie imensă, de 11.500 mAh ar putea alimenta totul. La un preț echivalent cu 1.320 dolari în Coreea de Sud, aceasta ar putea fi cea mai performantă și totodată cea mai scumpă tabletă cu Android de până acum.

În comparație, iPad Pro are un ecran mini-LED de 12,9” cu refresh rate la 120 Hz, procesor Apple M1 pe 5nm, 8 sau 16 GB memorie RAM și până la 2 TB de stocare internă în cea mai înaltă configurație.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult