Samsung prezintă ATIV Tab 3 – o tabletă de 8.2 mm grosime, cu Windows 8

21.06.2013
Samsung prezintă ATIV Tab 3 - o tabletă de 8.2 mm grosime, cu Windows 8

ATIV Tab 3 face parte din noua generaţie de tablete cu Windows 8, la fel de subţiri şi uşoare ca variantele bazate pe Android, dar cu un plus de flexibilitate câştigat prin abilitatea de a rula aplicaţii obişnuite pentru PC-uri Windows.

Samsung ATIV Tab 3 - tabletă de 8.2 mm grosime, cu Windows 8

Pentru asta, Samsung a înghesuit în spaţiul unei carcase de numai 8.3 mm grosime o configuraţie cu procesor Intel Atom Z2760 (dual-core + HyperThreading, la 1.8GHz) şi 2GB memorie RAM, care rulează ediţia x86 a sistemului Windows 8.

În ciuda construcţiei extrem de suplă şi greutatea de numai 550 grame, ATIV Tab 3 promite o autonomie de până la 8.5 ore – destul de mult dacă luăm în considerare şi ecranul de 10.1 inch, cu rezoluţie 1366×768 pixeli.

Dincolo de aspectul exterior, Samsung ATIV Tab 3 mai are şi alte trăsături comune cu seria de tablete Galaxy, cum ar colecţia de aplicaţii S Note şi stylus-ul S Pen. Fiind totuşi o tabletă cu Windows 8, ATIV Tab 3 punctează la capitolul funcţionalitate oferind gratuit pachetul Microsoft Office Home & Student.

Tableta Samsung ATIV Tab 3 va lua drumul magazinelor începând cu luna august, purtând preţul de 699 dolari, în care este inclusă şi o husă pentru transport prevăzută cu tastatură.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult