Samsung prezintă ATIV Tab, o tabletă de 10.1 inch cu Windows RT

30.08.2012
Samsung prezintă ATIV Tab, o tabletă de 10.1 inch cu Windows RT

Samsung a prezentat la IFA Berlin o tabletă de 10.1 inch creată pentru sistemul de operare Windows RT.

Samsung Ativ Tab

Cu linii generale de design ce amintesc de seria tabletelor Galaxy Tab, noua creaţie Samsung este dedicată versiunii cu arhitectură ARM a sistemului de operare Windows 8 şi oferă compatibilitate cu tastaturile, mouşii şi imprimantele PC, fără a oferi însă şi tastatură detaşabilă, opţională sau nu, sau stylus .

O grosime de 8,9 milimetri

Samsung Ativ Tab vine într-o carcasă din material plastic reuşită din punct de vedere estetic şi este echipată cu un chipset dual-core din familia Snapdragon S4, ce funcţionează la 1.5 GHz. Ecranul de start în stil Windows 8 este redat la rezoluţie 1366×768 pixeli şi animat folosind gesturi aplicate pe interfaţa multitouch capacitivă.

Carcasa din plastic lucios a tabletei Ativ Tab

În corpul de 8.9 mm grosime şi greutate 570 grame au mai încăput o cameră foto de 5 MP însoţită de blitz LED, respectiv cameră frontală de 1.9 MP pentru apeluri video.

Camera frontală şi ecranul

Samsung nu a comunicat preţul de achiziţie pentru tableta Ativ Tab şi nici data de lansare, însă fiind vorba de un produs cu sistem Windows RT, ne putem aştepta să-l vedem în magazine în perioada lunii octombrie, când este programat evenimentul de lansare pentru Windows 8.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult