Samsung prezintă tableta Galaxy Note 8.0

25.02.2013
Samsung prezintă tableta Galaxy Note 8.0

Galaxy Note 8.0 se alătură familiei de tablete Samsung, concurând modelul iPad Mini oferit de rivalul Apple. Cu un design asemănător telefonului Galaxy Note 2, tableta dispune de tastă home cu buton fizic şi poate fi utilizată în reţelele de telefonie mobilă pentru desfăşurarea de apeluri telefonice şi sesiuni de internet mobil.

Samsung Galaxy Note 8.0 - click pentru galeria de imagini

Ecranul cu diagonală 8 inch şi rată de aspect 16:10 este bazat pe o matrice TFT LCD, inferioară celei Super AMOLED folosită pentru ecranul tabletei Galaxy Tab 7.7, dar suportă o rezoluţie puţin mai mare, de 1280×800 pixeli.

Galaxy Note 8.0 vine la pachet cu stylus-ul S-Pen şi colecţia de aplicaţii Samsung TouchWiz, livrate deja instalate împreună cu sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Note 8.0 - numai 7.95 mm grosime

Pe partea de hardware avem un chipset quad-core cu nuclee ARM Cortex-A9 la 1.6 GHz, 2 GB memorie RAM, respectiv 16 sau 32 GB spaţiu de stocare intern, ce poate fi extins prin ataşarea unui card de memorie microSD. Camera foto dispune de autofocus şi poate obţine instantanee la rezoluţia de 5MP. Pentru apeluri video avem la dispoziţie şi o cameră frontală cu rezoluţie 1.3 MP.

În carcasa cu dimensiuni 210.8×135.9×7.95 mm se ascunde un acumulator Li-Ion de 4600 mAh, ce ar trebui să nu pună probleme la capitolul autonomie.

Din păcate Samsung nu a dezvăluit preţul de vânzare, menţionând doar că tableta Galaxy Note 8.0 va putea fi găsită în magazine spre jumătatea acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult