Smailo lansează două tablete accesibile pentru piaţa locală

Smailo lansează două tablete accesibile pentru piaţa locală

Cunoscut mai degrabă pentru oferta de navigatoare GPS, Smailo îşi extinde oferta de produse cu două modele de tablete accesibile.

Livrate cu sistemul Android 4.1, Smailo Web Energy 8 si Web Energy 9.7 încearcă să răspundă cerinţelor unei categorii de utilizatori cu buget limitat, interesaţi de achiziţionarea unei tablete care să acopere un domeniu cât mai larg de activităţi: navigare pe internet, jocuri Android, redare media şi acces la reţele de socializare.

Smailo Web Energy 9.7

Smailo Web Energy 8 pune în centrul atenţiei un ecran similar tabletei iPad Mini, cu diagonală 8 inch şi rezoluţie 1024×768 pixeli. Configuraţia este realizată în jurul unui CPU dual-core la 1.5GHz (nuclee Cortex A9), ajutat cu 1GB memorie RAM. În carcasa cu greutate de 350 grame, tableta Web Energy 8 adăposteşte un acumulator de 4000mAh.

Smailo Web Energy 9.7 păstrează rezoluţia 1024×768, însă imaginile sund redate cu un panou IPS de 9.7 inch, promiţând contrast mai bun si unghiuri de vizualizare largi. Pe lateralul carcasei avem şi un port miniHDMI, la care putem apela pentru redarea de conţinut pe ecranul televizorului. Alăturat aceleiaşi configuraţii cu CPU dual-core la 1.5GHz şi 1GB memorie RAM, acumulatorul de 5800 mAh ar trebui să ofere o autonomie vizibil îmbunătăţită, chiar dacă ecranul de 9.7 inch consumă ceva mai multă energie. Din păcate şi greutatea urcă destul de mult, ajungând la un respectabil 570 grame.

Ambele tablete dispun de modul WiFi N, respectiv suport 3G pentru conexiuni de internet mobil (opţional, prin adaptor extern), cameră frontală cu rezoluţie VGA şi cameră foto de 2MP în partea din spate. Tabletele dispun de 8GB spaţiu de stocare intern şi slot micro SD pentru expansiune.

Pe lângă acces la magazinul Google Play, cele două tablete vin pre-echipate cu cele mai populare aplicaţii de socializare si comunicare (Facebook, Skype), productivitate (Documents to Go), cititor de cărti electronice (Aldiko Book Reader), director de ziare si reviste internationale (World Newspaper), ghid cultural al evenimentelor si locurilor dedicate divertismentului (Sapte Seri).

Tabletele Smailo Web Energy 8 si Web Energy 9.7 sunt disponibile în magazine la preţul de 649 lei (8”), respectiv 899 lei (9,7”).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult