Sony anunţă un e-reader de 13.3 inch, gândit ca alternativă la manualele tipărite din şcoli

13.05.2013
Sony anunţă un e-reader de 13.3 inch, gândit ca alternativă la manualele tipărite din şcoli

Sony Digital Paper este un dispozitiv e-reader cu grosimea unei reviste şi greutate de numai 350 grame, menit să-i scutească pe elevi de grija ghiozdanului plin cu manuale tipărite pe suport de hârtie, ce pot ajunge la o greutate combinată de câteva kilograme. În schimb, manualele în format electronic sunt redate la rezoluţie înaltă pe un ecran ce măsoară 13.3 inch în diagonală.

Sony anunţă un e-reader de 13.3 inch, gândit ca alternativă la manualele tipărite din şcoli

Ecranul compus din 1600×1200 pixeli, prevăzut cu interfaţă touch capacitivă şi stylus, ne permite să interacţionăm cu aplicaţii educative, să lăsăm notiţe scrise de mână şi să marcăm porţiuni din textul manualelor livrate în format PDF. Printre promisiuni, Sony anunţă şi o aplicaţie care va permite editarea în comun a documentelor, între elevii conectaţi cu ajutorul reţelei WiFi.

Potrivit companiei, e-reader-ul Digital Paper va avea o autonomie de până la 3 săptămâni, scutind elevii şi studenţii de grija alimentări periodice a acumulatorului.

Înainte de lansarea la nivel global, Sony va parcurge mai întâi un program pilot în cadrul universităţilor din Japonia, cu scopul de a aduce versiunea finală a dispozitivului la o formă care să răspundă cât mai bine cerinţelor publicului ţintă, format mai ales din elevi şi studenţi. În aceste condiţii, disponibilitatea produsului finit în magazine ar putea să mai întârzie cu până la 1 an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult