Sony prezintă Xperia Tablet Z – 6.9 mm grosime şi ecran Full HD

25.01.2013
Sony prezintă Xperia Tablet Z - 6.9 mm grosime şi ecran Full HD

Xperia Tablet Z este frăţiorul mai mare al super-telefonului Sony Xperia Z, cu ecran spaţios de 10.1 inch şi un design ce stârneşte invidia producătorilor de tablete competitori.

Cu excepţia dimensiunilor mai mari, Xperia Tablet Z se aseamănă mult modelul smartphone Xperia Z, păstrând carcasa cu linii drepte şi colţuri doar puţin rotunjite, sau ornamentul cromat pentru camera foto. Pentru a reduce puţin din greutate, panoul din sticlă aplicat pe spatele lui Xperia Z a lăsat locul unui finisaj din plastic cu aspect cauciucat, rezistent la urme de murdărie şi zgârieturi.

Privită din faţă, Xperia Tablet Z este acoperită în întregime de scutul din sticlă minerală, sub care se ascunde un ecran cu rezoluţie 1920 x 1200 pixeli, ce măsoară 10.1 inch în diagonală şi foloseşte rată de aspect 16:10.

Sony Xperia Tablet Z

Măsurând doar 6.9 mm grosime, Xperia Tablet Z este mai subţire decât o tabletă iPad Mini sau Nexus 7, cu toate că ecranul instalat este mult mai mare. La fel de impresionantă este şi greutatea de 495 grame, cu 157 grame mai puţin decât o tabletă iPad 4th gen în variantă WiFi.

Xperia Tablet Z este motorizată de un chipset quad-core la 1.5 GHz produs de Qualcomm, ajutat de 2 GB memorie RAM. Avem 32 GB spaţiu de stocare intern şi slot microSD pentru expansiune, modul NFC pentru plăţi electronice şi cameră foto performantă cu senzor de 8.1 MP, bazat pe tehnologie Exmor R.

Anunţată momentan doar pentru piaţa japoneză, Xperia Tablet Z promite să ofere competiţie serioasă în piaţa tabletelor Android. Succesul depinde însă în mare măsură de preţul de vânzare, încă nedezvăluit, dar şi disponibilitatea de care se va bucura noua tabletă în pieţele internaţionale, dacă Sony chiar plănuieşte o astfel de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult