Sony prezintă Xperia Z2 Tablet, cea mai subţire şi uşoară tabletă rezistentă la apă

Sony prezintă Xperia Z2 Tablet, cea mai subţire şi uşoară tabletă rezistentă la apă

Mai subţire şi mai uşoară decât vechiul model Xperia Tablet Z, aceasta este alternativa propusă de Sony pentru modelul iPad Air de la Apple şi tabletele Samsung cu ecran de 10.1 inch. Afişând  acelaşi design omni-balance întâlnit şi la topul de gamă smartphone Xperia Z2, noua Xperia Z2 Tablet  atrage atenţia prin performanţe şi calitatea ecranului cu tehnologie Triluminous, capabil să redea imagini la rezoluţie 1920×1200.

Sony Xperia Z2 Tablet - click pentru galeria de imagini

Deşi prezentată într-o carcasă de numai 6.4 grosime şi 439 grame , Xperia Z2 Tablet nu face deloc  compromisuri în privinţa setului de specificaţii, beneficiind de întreaga forţă a chipsetului Snapdragon 800, compus din CPU quad-core la 2.3 GHz (nuclee Krait 400) şi GPU Adreno 330. La fel ca varianta smartphone, Xperia Z2 Tablet dispune de 3GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, ce poate fi extinsă folosind slot-ul pentru card microSD. Cele două camere foto, de 8.1 MP şi 2 MP, oferă suport pentru filmare 1080p şi mod de captură HDR, dar numai prima beneficiază de avantajele senzorului optic cu tehnologie Exmor RS.

La capitolul opţiuni pentru conectivitate avem WiFi şi LTE, modul NFC şi Bluetooth 4.0, receptor GPS cu suport pentru reţeaua GLONASS, conector microUSB 2.0 cu suport MHL 3.0 şi un transmiţător IR pentru folosirea tabletei ca telecomandă.

Sony Xperia Z2 Tablet este livrată cu versiunea Android 4.4 KitKat şi va putea fi achiziţionată în variante pe alb şi negru, cu suport LTE sau în variantă WiFi. Din păcate preţurile de vânzare nu sunt cunoscute deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult