Sony VAIO Tap 11, cea mai subţire tabletă Windows 8 cu Intel Core

05.09.2013
Sony VAIO Tap 11, cea mai subţire tabletă Windows 8 cu Intel Core

Tabletele Windows 8 cu procesoare Intel Core sunt voluminoase, producătorii străduindu-se, fără prea mare succes însă, să se apropie de dimensiunile modelelor mai puţin puternice dar şi mai portabile bazate pe Intel Atom sau procesoarele cu arhitectură ARM. Sony ridică însă ştacheta şi a anunţat VAIO Tap 11, cea mai subţire tabletă Windows 8 cu procesor Intel Core.

Folosind designul OmniBalance, pe care Sony îl îndrăgeşte atât de mult încât îl foloseşte din ce în ce mai des, tableta VAIO Tap 11 are o grosime de numai 9,9 milimetri. Ţinând cont că o tabletă bazată pe Intel Atom precum ASUS VivoTab Smart are o grosime de 9,7 milimetri iar celebrul iPad este doar cu puţin mai subţire cu cei 9,4 milimetri ai săi, realizarea Sony este una impresionantă dacă ţinem cont că acolo este înghesuit un procesor Intel Core i7 din generaţia Haswell şi un sistem de răcire activ.

Tableta oferă un ecran tactil cu o diagonală de 11,6”, rezoluţie Full HD şi panou TRILUMINOS, care este completat de un digitizor electromagnetic similar celui folosit de VAIO Duo 13. Configuraţiile hardware vor începe de la banale procesoare Pentium si vor urca până la Core i7, la acestea adăugându-se stocare SSD de până la 512 GB, 4 Gb memorie RAM, o cameră foto de 8 MP, un port USB 3.0, ieşire video Micro HDMI, card reader, modul infraroşu, NFC, compatibilitate cu tehnologia de streaming wireless Intel WiDi şi o baterie care promite o autonomie de 6 ore.

Tableta are un picior încorporat, care permite aşezarea comoda a ecranului fără a necesita vreun accesoriu suplimentar, iar versiunea europeană a acestui model va fi oferită împreună cu o tastatură Bluetooth. Oferind taste cu o cursă sesizabil şi un touchpad de mici dimensiuni,  aceasta este complet separată de tabletă dar oferă conectori magnetici cu care se ataşează de rama ecranului, oferind astfel protecţie în timpul transportului.

Tableta Sony VAIO Tap 11 va ajunge pe piaţă undeva în cursul acestei toamne. Preţul nu a fost dezvăluit, Sony afirmând însă că va fi competitiv cu cel al modelului Microsoft Surface Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News