Sony Vaio Tap 20 – un tablet PC cu Windows 8, pentru masa de birou

Sony Vaio Tap 20 - un tablet PC cu Windows 8, pentru masa de birou

Sony Vaio Tap 20 intră într-o nouă categorie a sistemelor tabletop PC, luând forma unei tablete Windows 8 supradimensionată, prevăzută cu ecran de 20 inch şi picior de susţinere ajustabil.

Sony Vaio Tap 20

Cântărind nu mai puţin de 5 Kg, Sony Vaio Tap 20 este destinată exclusiv mesei de birou, unde putem interacţiona într-un mod cât se poate de confortabil cu ecranul touch, ajustat după bunul plac între un unghi uşor înclinat sau poziţie orizontală pe masa de birou. Sony recomandă acest produs îndeosebi pentru sufragerie, unde noul concept de a interacţiona cu PC-ul introdus odată cu Windows 8 poate fi cel mai bine pus în valoare. Pentru o experienţă multimedia în condiţii optime, Sony a ales un ecran cu rezoluţie 1600×900 pixeli, asistat de tehnologiile Mobile Bravia Engine 2. Sunetul este redat cu ajutorul unui set de difuzoare cu tehnologie ClearAudio+ şi S-Force Front Surround 3, gândite pentru un sunet clar şi redarea optimă a efectelor speciale din filme.

Sony Vaio Tap 20 - specificaţii

Sub capota lui Sony Vaio Tap 20 găsim o platformă cu procesor Intel, care în funcţie de bugetul disponibil poate proveni din familia Core i3, i5 sau i7. Avem de ales între configuraţii cu 4 GB şi 8 GB memorie RAM, iar spaţiul de stocare poate atinge 1 TB. Pentru accelerare 3D avem la dispoziţie doar grafică integrată, din seria Intel HD 4000, astfel că jocurile PC de ultimă generaţie cam ies din discuţie.

În ciuda dimensiunilor şi greutăţii apreciabile, Sony a vrut ca Tap 20 să fie un sistem cât de cât portabil şi uşor de mutat dintr-o cameră în alta, instalând un acumulator Li-Ion care să permită folosirea şi în lipsa adaptorului AC.

Sony Vaio Tap 20 - suportul de susţinere ajustabil

Sony Vaio Tap 20 nu a primit încă un preţ oficial, dar ne putem aştepta să-l vedem în magazine în luna octombrie, după lansarea Windows 8.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult