Subţire şi compactă, dar mult mai dificil de reparat. Cum arată noua tabletă iPad Pro de 11” la interior

13.11.2018
Subţire şi compactă, dar mult mai dificil de reparat. Cum arată noua tabletă iPad Pro de 11” la interior

Dezasamblat de specialiştii iFixit, modelul iPad Pro de 11” arată un design deloc prietenos cu tehnicienii centrelor de service, operaţiuni până de curând simple cum ar fi înlocuirea acumulatorului fiind deosebit de riscante.

Unul din trucurile prin care Apple obţine un design tot mai suplu fără a compromite rezistenţa structurală a dispozitivelor este fixarea componentelor cu adeziv puternic aplicat cu generozitate. Totuşi, cu puţină perseverenţă şi o suflantă cu aer cald, ecranul modelului iPad Pro de 11” poate extras relativ intact. Vestea bună este că inginerii Apple nu au lăsat „capcane” care să zădărnicească efortul, cablul tip panglică folosit pentru conectarea ecranului la placa electronică având suficientă libertate de mişcare pentru a nu fi smuls sau tăiat în timp ce desprindem adezivul ecranului.

Odată trecuţi de ecran, primul lucru pe care îl remarcăm este acumulatorul care umple aproape întreg volumul carcasei. Cu o capacitate de 7812 mAh, acesta este împărţit pe două celule, între care se află placa electronică, poziţionată central pentru o distribuţie uniformă a căldurii.

Fixate de spatele carcasei folosind adeziv, desprinderea oricăreia dintre acestea va da cu siguranţă emoţii, existând posibilitatea ca aplicând prea multă forţă să deformăm fie carcasa din aliaj de aluminiu, fie să distrugem una dintre componentele încă funcţionale.

Unul dintre puţinele atuuri pentru care modelul iPad Pro de 11” a primit totuşi un scor de 3/10 puncte pentru reparabilitate este plasarea conectorului USB-C pe un modul separat, care la nevoie poate fi înlocuit fără costuri prea mari. Acelaşi lucru poate fi spus şi despre camera foto, difuzoarele audio şi suportul pentru stylus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult