Surface Pro 5 va veni cu Kaby Lake şi puţine alte surprize

10.04.2017
Surface Pro 5 va veni cu Kaby Lake şi puţine alte surprize

Seria de tablete Surface Pro a definit o întregă gamă de produse, multe companii încercând să capitalizeze pe baza succesului produselor realizate de Microsoft. De-a lungul timpului, această gamă de tablete cu Windows nu a evoluat foarte mult în termeni de design, însă a ţinut întotdeauna pasul cu hardware-ul momentului. Se pare că Surface Pro 5 va păstra tradiţia, adoptând hardware nou, fără prea multe diferenţe la exterior.

Întrucât multe computere portabile şi ultraportabile de generaţie nouă din gama premium par să facă trecerea la alimentare prin USB Type-C, multă lume se aşteaptă ca şi tabletele de la Microsoft să adopte noul standard. Conform informaţiilor neconfirmate disponibile în acest moment despre Surface Pro 5, Microsoft nu va face acest pas în cursul generaţiei curente. Aceeaşi sursă spune că hardware-ul intern va fi adus însă la zi.

Încărcarea va fi realizată prin acelaşi port „Surface Connect” proprietar, care însă beneficiază de un magnet care se detaşează uşor în cazul unui accident, nu foarte diferit faţă de MagSafe-ul de la Apple, care a fost retras odată cu adopţia USB Type-C. După cum era de aşteptat, noile Surface Pro 5 vor beneficia de procesoare Intel bazate pe arhitectura Kaby Lake, probabil că în varianta de laptop, asemeni generaţiilor precedente.

Având în vedere că tabletele Sufrace Pro sunt deja unele dintre cele mai apreciate produse de pe piaţă de către consumatori, Microsoft pare să nu încerce să modifice prea multe aspecte ale acestora. Lansarea tabletelor Surface Pro 5 este aşteptată foarte curând, însă Microsoft nu vorbeşte încă despre o dată de lansare oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult