Tableta Google cu funcţii de recunoaştere 3D este în lucru

23.05.2014
Tableta Google cu funcţii de recunoaştere 3D este în lucru

La începutul acestui an, Google anunţa proiectul Tango, realizat de echipa ce lucrează şi la telefonul modular Ara. El urma să transforme smartphone-urile în dispozitive capabile să recunoască obiectele 3D din jurul lor. Această facilitate urma să fie folosită pentru a găsi noi modalităţi de interacţiune între utilizator şi terminal. Prima implementare a proiectului Tango s-ar putea să n-o vedem însă pe un smartphone, ci pe o tabletă. Google lucrează la un model ce va intra în producţie luna următoare şi va avea două camere foto pe spate. Cu o diagonală de 7”, tableta va dispune şi de un senzor infraroşu pentru măsurarea distanţei.

Toate aceste dotări ar fi inutile dacă nu ar fi folosite o aplicaţie avansată de procesare a imaginii şi cartografiere 3D. Ele vor realiza 250 de milioane de măsurători 3D pe secundă şi vor putea construi modele 3D ale obiectelor. Printre aplicaţiile acestei tehnologii se numără posibilitatea de-a trimite cuiva un model 3D în locul unui poze a unui obiect. Un obiect de mobilier ar putea fi scanat şi folosit într-un simulator de modelare a unui apartament. De asemenea, persoanele cu dizabilităţi la nivel de vedere ar putea fi ghidate de acest smartphone în clădiri pe care nu le cunosc ori în spaţii înguste.

Tableta de 7” va recunoaşte forma obiectelor 3D

Producătorii de jocuri vor permite utilizatorilor să-şi scaneze camera sau apartamentul şi să simuleze bătălii 3D într-un mediu foarte familiar. Mai multe detalii nu se cunosc în acest moment, dar aşteptăm cu nerăbdare anunţul oficial de la Google.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News