Tableta Google Nexus 10, prezentată înainte de lansare

29.10.2012
Tableta Google Nexus 10, prezentată înainte de lansare

Google Nexus 10, versiunea cu ecran de 10.1 inch a tabletei Nexus 7 este produsă de Samsung şi vine cu un design foarte atrăgător, completat cu specificaţii pe măsură.

Google Nexus10 by Samsung

Tableta Samsung Nexus 10 vine cu un ecran de 10.1 inch ce afişează o rezoluţie de 2560 x 1600 pixeli, corespunzătoare unei densităţi de 299 ppi – promiţând imagini mai clare decât este posibil cu ecranul Retina Display instalat pe tabletele Apple din seria The New iPad.

În carcasa cu forme rotunjite, tableta Nexus 10 ascunde un chipset complet nou – modelul Samsung Exynos 5250, echipat cu două nuclee ARM Cortex A-15 la 1.7 GHz şi un GPU Mali T604, adaptat pentru cerinţele ecranului cu rezoluţie înaltă. Potrivit primelor zvonuri, chipsetul Exynos 5250 reuşeşte să depăşească în benchmark-uri nume grele ca soluţia quad-core Snapdragon S4 Pro de la Qualcomm şi chiar chipsetul A6, bazat pe un design personalizat de Apple şi rezervat pentru tabletele iPad de a patra generaţie.

Google Nexus10 - văzut din profil

Configuraţia mai include 2 GB memorie RAM , 16 GB spaţiu de stocare neexpandabil şi cameră foto de 5 MP pentru poze şi secvenţe video la rezoluţie 1080p.

În timp ce spatele tabletei afişează un finisaj strălucitor, cu aspect metalic, partea din faţă este dominată de ecranul cu scut Gorilla Glass, ce contrastează cu marginile argintii ale carcasei, extinsă pentru a face loc unei perechi formate din două difuzoare frontale.

Google Nexus10 - vedere spate

Tableta Google Nexus 10 vine cu sistemul Android 4.2 Jelly bean şi ar fi trebuit să fie prezentată în decursul zile de astăzi, la New York. Din păcate condiţiile meteorologice nefavorabile cauzate de apropierea uraganului Sandy au impus anularea evenimentului pregătit de Google pentru 29 octombrie şi amânarea evenimentului de prezentare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult