Tableta Google Nexus ar putea costa doar 149 dolari

19.03.2012
Tableta Google Nexus ar putea costa doar 149 dolari

Prima tabletă din seria Google Nexus ar putea fi oferită la un preţ foarte accesibil, apropiat sumei de 149 dolari. Din păcate pentru preţul plătit va trebui probabil să ne mulţumim cu un chipset mai puţin performant decât soluţia quad-core bazată Tegra 3, plănuită pentru prima versiune a acestei tablete.

Asus MeMo 370T

În pregătire pentru lansare, producătorul Asus a retras deja din ofertă modelul MeMo 370T, după care este bazat designul noii tablete Nexus. Asus MeMo 370T ar fi trebuit să fie o tabletă cu ecran de 7 inch şi chipset quad-core din seria Tegra 3, oferită la un preţ nu foarte piperat de 249 dolari. Aparent, Google doreşte ca noua tabletă să fie semnificativ mai ieftină decât plănuise Asus iniţial, ţintind către un preţ chiar mai mic decât cel cerut de competitorului său direct – modelul Amazon Kindle Fire, disponibil pentru 199 dolari.

Dat fiind preţul semnificativ mai mic, vom avea probabil de-a face cu o tabletă echipată cel mult cu un procesor dual-core, însă modelul exact nu este cunoscut în acest moment. Google plănuieşte să prezinte prima tabletă Nexus cu ocazia conferinţei CTIA, ce va avea loc în perioada 8-10 mai.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult