Tableta Nexus 7 din a doua generaţie, mai scumpă decât prima

Tableta Nexus 7 din a doua generaţie, mai scumpă decât prima

Google şi Asus fac ultimele pregătiri pentru lansarea celei de-a doua generaţii de tablete Nexus 7. Însă potrivit zvonurilor, în afara setului de specificaţii mult îmbunătăţit noua tabletă are de oferit şi o surpriză mai puţin plăcută, sub forma unui preţ de vânzare crescut.

Tableta Nexus 7 din a doua generaţie, mai scumpă decât cea actuală

Programată pentru lansare la exact un an după modelul din prima generaţie, noua tabletă Nexus 7 face un pas în faţa ofertei de tablete entry-level produse Acer, Asus şi alţi competitori, ţintind către un preţ minim de 229 dolari. Suma cerută pentru varianta cu dotări de bază a tabletei, respectiv 16GB memorie internă şi suport WiFi, este justificată prin dotările superioare, respectiv ecran cu rezoluţie 1920×1200 pixeli şi chipsetul quad-core performant. Deşi în lipsa unor informaţii concrete părerile încă sunt împărţite, bursa zvonurilor dau ca principali candidaţi chipsetul Snapdragon 600 şi varianta Snapdragon S4 Pro, ambele cu un nivel de performanţă apropiat.

Aparent, decizia de a creşte preţul tabletei Nexus 7 a fost luată de Google, compania dorind să creeze astfel o nouă nişă de preţ din care un model Nexus 7 mai bine dotat să poată concura cu uşurinţă tablete rivale cum este modelul iPad Mini 2 cu ecran Retina Display, oferit de Apple la un preţ apropiat sumei de 300 dolari. Totodată, mai buna separare faţă de domeniul tabletelor entry-level va da celor din urmă şanse crescute de supravieţuire, eliminând presiunea exercitată de o tabletă Nexus 7 prea puternică.

Dacă planurile companiei reflectă calendarul urmat anul trecut, noua tabletă Nexus 7 din a doua generaţie şi-ar putea face apariţia în magazinul Google Play începând cu luna iulie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video