Tabletele iPad, noua țintă a legislației europene Digital Markets Act. Ce modificări trebuie să opereze Apple

03.05.2024
Tabletele iPad, noua țintă a legislației europene Digital Markets Act. Ce modificări trebuie să opereze Apple

Odată cu intrarea în vigoare a legislației Digital Markets Act (DMA), Comisia Europeană a desemnat o serie de servicii, rețele de socializare și sisteme de operare de la giganții industriei (Apple, Google, Meta, Microsoft, Amazon etc.) drept „gatekeepers”, forțându-i să „deschidă” aceste platforme pentru publicul european. Un exemplu clar în acest sens este sistemul de operare iOS, în cadrul căruia, datorită legislației DMA, cei de la Apple au fost forțați să le ofere utilizatorilor magazine de aplicații alternative App Store-ului, ba chiar și posibilitatea de a descărca aplicații direct de pe site-urile producătorilor etc. Tot Apple face subiectul celei mai noi decizii a autorităților europene: iPadOS, sistemul de operare utilizat de toate tabletele iPad comercializate de companie, a fost încadrat în cursul acestei săptămâni în categoria „gatekeepers”.

Astfel, CE le-au acordat celor de la Apple un termen de jumătate de an pentru a aplica sistemului de operare iPadOS aceleași modificări pe care iOS le-a primit deja.

Surprinzător, având în vedere cât de reticentă a fost compania din Cupertino cu privire la alte decizii ale autorităților europene, conform Apple Insider, Apple nu va contesta această hotărâre și a fost de acord cu operarea modificărilor necesare pentru a „deschide” și sistemul de operare iPadOS. Nu a fost anunțată încă o dată la care va avea loc această schimbare, însă compania condusă de Tim Cook are termen până pe 28 octombrie 2024 pentru a aduce iPadOS la forma impusă de Comisia Europeană.

Vestea vine fix înainte de evenimentul „Let Loose” pe care Apple îl pregătește pentru săptămâna viitoare, în cadrul căruia compania ar urma să lanseze noi modele de tablete iPad.

Sursa: Apple Insider

Urmărește Go4IT.ro pe Google News