Tegra K1, puternicul chipset Nvidia pentru tablete şi telefoane fost testat cu benchmark-ul AnTuTu

Tegra K1, puternicul chipset Nvidia pentru tablete şi telefoane fost testat cu benchmark-ul AnTuTu

Dezvăluit la CES 2014, chipsetul Nvidia Tegra K1 a trecut prima rundă de teste cu benchmark-ul AnTuTu, demonstrând performanţe cu mult peste nivelul principalilor săi competitori.

Propus pentru următoarea generaţie de tablete şi smartphone, chipsetul Nvidia Tegra K1 este diponibil în două varinate, prima cu CPU quad-core pe 32 biţi funcţionând la 2.3GHz, iar a doua având un CPU dual-core pe 64 biţi cu frecvenţă maximă 2.5GHz. Ambele variante au la dispoziţie un GPU cu nu mai puţin de 192 procesoare CUDA, respectiv controller de memorie care acceptă până la 8GB memorie RAM DDR3L sau LPDDR3. Chip-ul permite utilizarea de ecrane cu rezoluţie 4k (3840×2160 pixeli).

Chipsetul Nvidia Tegra K1 - rezultate AnTuTu

Cât despre configuraţia presupusei tablete folosită pentru testarea chipsetului Tegra K1, benchmark-ul AnTuTu raportează 2GB memorie RAM, ecran cu rezoluţie 1920×1080 şi prezenţa sistemului Android 4.4.2.

Potrivit testelor rulate, cele două versiuni Tegra K1 nu diferă prea mult în termeni de performanţă, varianta quad-core a chip-ului obţinând un punctaj cu puţin mai mare în testele pentru CPU, în timp ce diferenţele la partea de GPU rămân aproape insesizabile. Comparat soluţiile rivale Snapdragon 801 şi Snapdragon 805 de la Qualcomm, chip-ul Nvidia îşi arată clar superioritatea. Rămâne de văzut cum se prezintă noul K1 şi din perspectiva consumului de energie şi căldura generată, ambele aspecte fiind decisive pentru succesul său viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult