Toshiba, al treilea partener Microsoft care renunţă la Windows RT

16.08.2012
Toshiba, al treilea partener Microsoft care renunţă la Windows RT

Prima companie care a renunţat la planurile de a dezvolta produse bazate pe prima versiune ARM a sistemului de operare Windows a fost HP, anunţul acesteia de a renunţa la lansarea unui produs Windows RT survenind la puţin timp după prezentarea de către Microsoft a produselor Surface.

Următoarea companie care a anunţat că nu mai este interesată de Windows RT a fost Acer. Managerul JT Wang a criticat decizia Microsoft de a intra în lumea producătorilor de tablete şi PC-uri, considerând această decizie ca fiind neechitabilă faţă de partenerii hardware tradiţionali.

În final, Toshiba a anunţat în cursul zilei de ieri anularea planurilor de lansare a unor produse Windows RT, invocând disponibilitatea scăzută a componentelor necesare, fapt care ar determina imposibilitatea lansării produselor dorite în perioada considerată optimă pentru vânzări. Compania nu a precizat natura problemelor de care s-a lovit, afirmând însă că se va concentra deocamdată pe computerele Windows 8, produsele Windows RT urmând să fie luate din nou în calcul într-un viitor neprecizat după analizarea evoluţie acestei viitoare pieţe.

În acest moment, partenerii siguri pe care Microsoft se va putea baza în ziua lansării Windows RT sunt ASUS, Samsung, Lenovo şi Dell.

Microsoft Surface, tableta care i-a supărat pe HP, Acer şi Toshiba

Urmărește Go4IT.ro pe Google News