Toshiba DynaPad, alternativa mai subţire şi mai uşoară la tabletele Surface 4

14.10.2015
Toshiba DynaPad, alternativa mai subţire şi mai uşoară la tabletele Surface 4

Introdusă în anul 1993, într-o vreme când nici nu se auzise de tablete cu ecran touch, seria de portabile Toshiba DynaPad primeşte în anul 2015 primul model cu design 2-in-1, funcţionând ca laptop ultraportabil şi tabletă cu ecran spaţios pe care poţi desena.

Proiectat pentru sistemul de operare Windows 10, noul DynaPad preia conceptul introdus chiar de Microsoft odată cu seria de tablete Surface, rafinat de inginerii Toshiba şi extins cu un set propriu de funcţii.

Toshiba DynaPad, alternativa mai subţire şi mai uşoară la tabletele Surface 4

Luând forma unei tablete subţiri cu ecran de 12˝, Toshiba DynaPad vine la pachet cu o tastatură detaşabilă ce permite convertirea dispozitivului într-un laptop veritabil, complet cu trackpad şi tastatură de mărime normală. Însă lucrurile nu se opresc aici, Toshiba completând arsenalul de accesorii cu Wacom Active Electrostatics TruPen, un stylus performant capabil să diferenţieze între 2048 nivele de presiune. Acesta este compatibil cu suita de aplicaţii Microsoft Office şi web browserul Edge, cât şi suita de aplicaţii Toshiba preinstalate, adresate utilizatorilor din mediul business.

Potrivit Microsoft, interacţiunea între stylus-ul produs de Wacom şi grila metalică încorporată în senzorul touch aplicat pe ecran este proiectată pentru a simula senzaţia folosirii unui stilou, atunci când scriem pe hârtie adevărată. Pentru scopul propus, mărimea dispozitivului a fost ajustată la formatul unui caiet de notiţe tradiţional.

Ecranul cu diagonală 12˝ foloseşte tehnologie IPS şi beneficiază de două straturi pentru protecţie anti-reflexie şi anti-amprente, păstrând claritatea imaginilor redate la rezoluţie 1920×1280 pixeli. La interiorul carcasei de 569 grame şi cu grosime de numai 6.6 mm găsim o configuraţie cu procesor Intel Atom X5-Z8300 (CPU quad-core la 1.44 GHz), ajutată cu 4GB memorie RAM. Împreună cu tastatura detaşabilă, întregul ansamblu ajunge la o grosime de 14.9 mm, respectiv 996 grame.

Disponibil la precomandă pe teritoriul Japoniei chiar de astăzi la preţul de 1080 dolari, noul convertibil 2-in-1 Toshiba DynaPad va fi oferit şi în pieţele de desfacere din Statele Unite şi Europa la începutul anului viitor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult