Toshiba lansează noi tablete de 10 inch, cu chipset Tegra 4 şi ecran WQXGA

04.06.2013
Toshiba lansează noi tablete de 10 inch, cu chipset Tegra 4 şi ecran WQXGA

Toshiba a prezentat oferta de tablete Android pentru anul 2013, compusă din modelele Excite Pro, Excite Write şi Excite Pure. Afişând aproximativ aceleaşi linii de design, cele trei tablete se deosebesc prin scopul pentru care au fost create şi nivelul dotărilor.

Echipată cu ecran de rezoluţie 2560×1600 pixeli (referită de Toshiba folosind denumirea „PixelPure”) şi chipset Nvidia Tegra 4 cu 2GB memorie RAM, Toshiba Excite Pro este adresată amatorilor de jocuri Android şi devoratori de multimedia. Spaţiul de stocare în cantitate de 32GB poate fi extins prin ataşarea unui card microSD. Colecţia de poze obţinute la rezoluţie 8MP şi filmuleţe 1080p pot fi vizionate direct pe ecranul cu diagonală 10 inch, asistat cu difuzoare stereo din seria Harmon Kardon, sau redate pe ecranul unui televizor conectat la ieşirea microHDMI.

Toshiba livrează tableta Excite Pro cu versiunea Android 4.2, la un preţ retail de 500 dolari.

Vârful de gamă pentru noua ofertă de tablete este Toshiba Excite Write. Aproape identică modelului Pro, varianta Excite Write se diferenţiază prin prezenţa unui Stylus sofisticat, cu performanţe ce egalează sau chiar surclasează soluţia oferită de Samsung pentru tableta Galaxy Note 10.1. Astfel, Toshiba se referă la noul stylus cu sensibilitate prin 1024 puncte de presiune folosind denumirea „TruPen”, încercând astfel să evidenţieze calităţile sale. Stylus-ul vine la pachet cu o suită de aplicaţii numită „TruNote”, concentrată pe activităţi ce au legătură cu luarea de notiţe. Suplimentar, mai avem la dispoziţie şi colecţia ThinkFree Office, pentru lucrul cu documente text. Din păcate spre deosebire de soluţia prezentată de Samsung, implementarea celor de la Toshiba nu prevede ca Stylus-ul să poată fi inserat în corpul tabletei pentru transport.

Prevăzută cu scut Gorilla Glass pentru protecţia ecranului şi versiunea Android 4.2, tableta Toshiba Excite Write poate fi achiziţionată la un preţ de 600 dolari, cu 100 dolari mai mult decât preţul cerut de Samsung pentru modelul Note 10.1.

Dacă bugetul alocat nu se potriveşte cu niciuna dintre ofertele de mai sus, atunci modelul Excite Pure rămâne ultima alegere de făcut pentru cei care doresc o tabletă Toshiba cu ecran de 10 inch. Pentru Suma de 300 dolari, Toshiba Excite Pure pune la dispoziţie o configuraţie ce pare reciclată din oferta anului trecut: ecran HD cu rezoluţie 1280×800 pixeli, chipset Tegra 3 cu 1GB memorie RAM şi 16GB spaţiu de stocare, extensibil prin ataşarea unui card microSD. Camera foto instalată pe spatele carcasei obţine poze la rezoluţie 3MP, care pot fi urmărite direct pe ecranul televizorului conectat folosind ieşirea microHDMI. Sistemul de operare livrat este Android 4.2 Jelly Bean.

Cele trei tablete Toshiba, Excite Pro, Excite Write şi Excite Pure, vor fi disponibile pentru achiziţionare pe website-ul Toshiba şi alte magazine din Statele Unite începând cu luna iulie. Din păcate disponibilitatea pentru Europa momentan nu este cunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult