Viitorul dispozitivelor pliabile, prezentat de Samsung: Flex S, Flex G și Flex Note

08.01.2022
Viitorul dispozitivelor pliabile, prezentat de Samsung: Flex S, Flex G și Flex Note

Samsung este deja lider al pieței de dispozitive pliabile, întrucât produce cele mai de succes smartphone-uri de acest gen: seriile Galaxy Z Flip și Fold. Astfel, nu este tocmai surprinzător faptul că la CES 2022, compania prezintă concepte de astfel de dispozitive care cel mai probabil vor ajunge pe piață în următorii câțiva ani. Compania prezintă noi concepte de smartphone-uri, tablete și laptop-uri, toate echipate cu paneluri OLED pliabile.

Samsung Display oferă trei concepte noi de dispozitive pliabile

Samsung a prezentat modelele Flex S și G, concepte de dispozitive de dimensiuni mari, care pot fi „împăturite” pentru a ocupa mai puțin spațiu. Flex S este ideea pe care am mai văzut-o și în alte locuri, un soi de „ziar” împăturit, cu un ecran pliabil. Acesta folosește un mecanism de pliere dublu, cu două balamale, fiind compus din trei bucăți separate. Practic, numele Flex S vine de la forma pe care dispozitivul o are atunci când este pliat complet.

Flex G, în schimb, se pliază invers, acoperind display-ul complet. De asemenea, acesta formează forma literei G atunci când este pliat. Ambele însă ascund display-uri mari, de forma unor tablete, care pot fi compactate în dimensiuni de smartphone-uri.

Probabil că în viitor, aceste tipuri de dispozitive vor înlocui tabletele, dar și smartphone-urile, fiind mai ușor de cărat peste tot, dar oferind în continuare ecrane mari pentru consum multimedia sau productivitate.

În cazul laptop-urilor, Samsung prezintă o alternativă sub forma lui Flex Note. Este un concept de laptop cu ecran pliabil nu foarte diferit față de ceea ce am văzut deja lansat de către Lenovo și, mai recent, ASUS. Este practic o tabletă cu ecran imens, care poate fi pliată parțial în formă de laptop, ecranul fiind împărțit în două părți: una pentru afișare și una pentru control.

Aceste ecrane sunt prezentate însă de Samsung Display, divizia care se ocupă cu producția de ecrane a companiei și sunt destinate pentru a fi prezentate în special partenerilor, care vor putea dezvolta dispozitive de acest gen. Existența acestor prototipuri nu garantează că Samsung va lansa dispozitive Galaxy de acest gen în viitor.

sursa: Android Authority

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult