Xiaomi pregăteşte Mi Pad 2, o tabletă Android cu spate metalic

23.11.2015
Xiaomi pregăteşte Mi Pad 2, o tabletă Android cu spate metalic

Xiaomi se pregăteşte să lanseze noi produse în gama sa de dispozitive portabile pe 24 noiembrie. Printre cele mai aşteptate dispozitive se numără phabletul Redmi Note 2 Pro (sau Redmi Note 3, conform unor surse apropiate proiectului), cât şi o nouă generaţie a tabletei MiPad. Primele detalii despre Mi Pad 2 sunt foarte interesante, în special pentru că informaţiile disponibile în acest moment sugerează schimbarea chipset-ului NVIDIA cu unul de la Intel.

Compania a dezvăluit deja primele imagini cu noul Mi Pad 2, dezvăluind că pentru prima dată, tabletele sale vor fi construite în jurul unei construcţii metalice. Deşi nu cunoaştem foarte multe detalii despre capabilităţile noului Mi Pad, se pare că acesta va integra o cameră foto pe partea din spate, care nu dispune şi de un blitz. Întrucât compania pare să fi testat deja tableta în Geekbench, au scăpat şi câteva informaţii despre hardware-ul intern.

Se pare că avem de a face cu un dispozitiv Android 5.1, care este motorizat de un chipset Intel Atom X5-Z8500. Acesta include un procesor quad-core la 2,24 GHz şi se numără printre soluţiile mai performante ale companiei. Mi Pad 1 a beneficiat de un display de 8” în format 4:3 cu rezoluţie 2048 x 1537 pixeli, aspect care probabil nu se va schimba pe noua generaţie. Memoria RAM rămâne tot de 2 GB, iar spaţiul de stocare intern de 16 GB, cu opţiune de expansiune prin carduri microSD.

Desigur, tableta va debuta iniţial în China şi va ajunge în alte regiuni pe căi mai puţin oficiale sau prin magazine care se ocupă cu import din această ţară. În cazul în care Xiaomi va lansa noul model la acelaşi preţ la care Mi Pad-ul de anul trecut a debutat, am putea avea de a face cu o alternativă la iPad Mini la un preţ semnificativ mai mic (aproximativ 240 de dolari).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult