10 milioane de terminale Samsung Galaxy S III vândute

10 milioane de terminale Samsung Galaxy S III vândute

Disponibil începând cu sfârşitul lunii mai, terminalul Samsung Galaxy S III a reuşit să depăşească pronosticurile de vânzare şi să atingă cifra de 10 milioane de unităţi vândute înainte de sfârşitul lunii iulie, ceea ce-l face cel mai rapid vândut smartphone Samsung de până acum.

Declaraţia, făcută de Shin Jong-kyun, preşedintele diviziei IT şi telecom din cadrul Samsung, poate fi cu greu numită însă o surpriză, ţinând cont că Galaxy S III s-a bucura de 9 milioane de precomenzi în ziua lansării.

Cu 190.000 de terminale vândute zilnic, Galaxy S III depăşeşte performanţele generaţiilor anterioare ale vârfurilor de gamă Samsung. Galaxy S s-a vândut în 24 de milioane de exemplare începând cu iulie 2010, în timp ce urmaşul său, Galaxy S II, a avut nevoie de 10 luni pentru a atinge cifra de 10 milioane de exemplare şi a ajuns şi el la cifra de 28 de milioane în luna iulie a acestui an.

În luna aprilie a acestui an, Samsung a preluat conducerea în topurile vânzărilor atât de terminale mobile cât şi de smartphone-uri de la Nokia, respectiv Apple. Conducerea în topul celor mai rapid vândute terminale este însă o sarcină dificilă: Apple a vândut 4 milioane de terminale iPhone 4S în primul weekend de după lansarea acestuia iar primul trimestru a adus vânzări de 37 de milioane de unităţi.

Samsung Galaxy S III

Urmărește Go4IT.ro pe Google News