3 telefoane Samsung noi pentru melomani: i450, F330 şi F210

11.10.2007
3 telefoane Samsung noi pentru melomani: i450, F330 şi F210
SGH-F330

SGH-F330

Şi F330 este un slider, dar unul obişnuit, cu un sigur sens de acţionare. În schimb, acesta se remarcă prin subţirime, având numai 13 mm. Şi, la fel ca i450, este un telefon cu evidente înclinaţii multimedia. Numai că în locul eranului cu funcţii touch, F330 are butoane dedicate playerului MP3 pe laturi şi pe partea frontală.

Pe lângă funcţiile multimedia obişnuite, F330 permite şi sincronizarea cu Windows Media Player, în vederea transferului melodiilor preferate de pe calculator pe telefon. Sincornizarea cu Windows Media Player, deşi ceva obişnuit la playerele MP3 care poartă sigla Play for Sure, este totuşi ceva nou în domeniul telefoanelor.

SGH-F330

Navigarea pe Internet este susţinută de suportul HSDPA şi un browser complet, care randează paginile întocmai browserelor de desktop, asta apropos de recent anunţatul Firefox pentru telefoanele inteligente.

Samsung F330 va fi lansat în această lună mai întâi în Germania şi apoi în restul Europei. Va costa aproximativ 260 Euro.

SGH-F210

SGH-F210

Lansat deja în Asia, F210 este un aşa-numit swivel phone. Denumirea se datorează designului ieşit din comun, asemănător mai mult unui player MP3.

Ca sistem de navigare, este folosit un scroll-wheel şi el atipic. Şi F210 poate realiza sincronizarea listelor de melodii cu Windows Media Player.

SGH-F210

Deşi este, la fel ca modelele descrise anterior, un telefon care urmăreşte să înlocuiască playerul MP3, F210 beneficiază şi de o cameră foto, nu foarte performantă, cu o rezoluţie de 2 MP. Atipicul telefon Samsung F210 oferă un spaţiu de stocare intern de 1 GB.

Şi el va fi lansat iniţial în Germania. Iubitorii de telefoane cu design ieşit din comun îl vor putea achiziţiona pentru 280 Euro.

Toate cele trei modele anunţate de Samsung sunt dedicate utilizatorilor care preferă un telefon cu funcţii multimedia pentru a înlocui playerul MP3. Este evident că prin această lansare, Samsung vizează perioada sărbătorilor de iarnă.

SGH-i450

În ultima vreme anunţarea individuală a telefoanelor noi pare să fie de modă veche. Marii producători preferă acum să anunţe mai multe mobile odată. Or fi remarcat cei de la marketing că anunţarea mai multor modele simultan are un impact mai mare asupra utilizatorilor. Samsung adoptă şi ei această strategie şi ne dezvăluie 3 telefoane noi, ce vor putea fi găsite în magazinele din Europa chiar din această lună. Este vorba de modele i450, F330 şi F210.

SGH-i450

Noul smartphone dual-slider, i450, va fi lansat în Italia, spre deosebire de celelalte două modele pentru care producătorul coreean a ales Germania. Ca sistem de operare, acesta va avea, cum era de aşteptat, Symbian S60 3rd Edition cu Feature Pack 1.

Cel mai interesant element de contrucţie este sliding-ul în două sensuri, similar lui Nokia N95. Acţionat în sus, sliding-ul va scoate la iveală tastatura, în timp ce acţionarea în sens opus va surprinde utilizatorul cu un speaker Bang & Olufsen. Odată cu speaker-ul va fi activat şi ecranul multimedia cu funcţii touch. Ecranul este destul de mare, având 2.4 inch, la o rezoluţie de 240 x 320 pixeli.

i450

Iubitorii muzicii la purtător vor aprecia slotul microSD cu suport pentru carduri de până la 4 GB şi mufa de 3.5 mm pentru căşti.

Ca şi celelalte două modele, SGH-i450 dispune de o cameră foto de 2 MP. Pe partea frontală este prezentă şi camera secundară, dedicată convorbirilor video.

Samsung SGH-i450 va fi disponibil în două culori, alb şi albastru, fiind evaluat la 360 Euro.