3DMark penalizează OPPO pentru că a trişat în benchmark-uri

22.10.2018
3DMark penalizează OPPO pentru că a trişat în benchmark-uri

Producătorii chinezi nu par să înveţe din greşeli. După ce alte companii precum Huawei au fost prinse trişând în teste de performanţă sintetice, acum OPPO face aceeaşi greşeală, ducând la delistarea modelului de top Find X şi a modelului de medie F7 din listele de rezultate 3DMark. UL, compania care produce 3DMark şi alte soluţii de testare a depistat acest comportament după ce a testat telefoanele cu o versiune privată, care nu putea fi identificată după nume de software-ul telefoanelor OPPO.

Practic, programatorii OPPO au realizat un algoritm care îmbunătăţeşte performanţa în aplicaţii de testare, identificându-le după nume, pentru a oferi scoruri mai mari în teste. În timp ce îmbunătăţirea performanţei în cazuri de utilizare unde este nevoie de putere de procesare mai mare nu contravine regulilor 3DMark, faptul că aplicaţia a fost identificată prin nume şi nu prin faptul că necesită resurse mai multe, a dus la această decizie.

Scorurile de pe telefoanele OPPO Find X şi F7 erau cu 41% mai mari decât cele pe care telefoanele le-au obţinut folosind aplicaţia „personalizată”, care a fost folosită de UL pentru a testa veridicitatea reultatlor. Testele între cele două versiuni de 3DMark erau identice.

Dispozitivele OPPO care au trişat au fost eliminate din clasamente, o lovitură grea pentru OPPO, având în vedere că modelul Find X era pe locul patru în testul Sling Shot, cel mai complex din cadrul testelor UL pentru telefoane.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult