4G Rotary Cell Phone: se lansează un telefon mobil „retro” cu disc în 2020

09.06.2020
4G Rotary Cell Phone: se lansează un telefon mobil „retro” cu disc în 2020

Există în ultimii câțiva ani discuții despre reducerea timpului de utilizare a telefoanelor mobile. Ba chiar au apărut și diverse produse realizate special pentru asta. Din această categorie de produse face parte și proiectul 4G Rotary Cell Phone, care promite exact ceea ce spune numele. Este vorba despre un telefon mobil cu 4G pe care poți forma numere de telefon folosind un disc rotativ. Nimic mai simplu.

Tehnologie veche adusă în 2020

Creatoarea acestui proiect este Justine Haupt, creatoarea proiectului Sky’s Edge. Aici, Haupt publică tot felul de proiecte software și hardware open source, iar 4G Rotary Cell Phone este unul dintre ele. De altfel, acesta nu este primul proiect de acest gen pe care îl dezvoltă. Anterior, aceasta a creat un telefon cu disc echipat cu un modem 3G, care putea fi dezvoltat și asamblat acasă. Acela folosea o carcasă realizată prin imprimare 3D. Era era mai degrabă un proiect Do It Yourself decât un produs finit.

Pentru modelul 4G, Justine Haupt încearcă să creeze ceva mai ușor de „vândut”. Este vorba despre un dispozitiv care va fi livrat într-o carcasă din plastic „turnat”, echipat cu display, port USB și chiar și un sistem de vibrații.

Printre caracteristicile modelului 4G Rotary Cell Phone, creatoarea lui menționează faptul că include un clopoțel mecanic. De asemenea, are un sistem de vibrații silențios și modern, un ecran e-ink și suport pentru adăugarea de contacte pe card SD.

Când vei putea cumpăra 4G Rotary Cell Phone

Nu este clar cât va costa un astfel de dispozitiv. Justine Haupt speră ca până în septembrie să poată începe livrarea acestor produse către cei interesați. Cei care nu mai pot aștepta până în septembrie însă, pot comanda în continuare modelul 3G, pentru care Haupt cere 140 de dolari. Pachetul include însă doar placa de bază și carcasa, restul componentelor fiind standard și ușor de cumpărat din comerț.

Probabil că nimeni nu va folosi un astfel de dispozitiv în mod „portabil” și că nu va deveni telefonul principal al prea multor persoane. Totuși, 4G Rotary Cell Phone este un dispozitiv destul de interesant cât să capteze atenția în special pentru cei nostalgici după telefoanele fixe din secolul trecut.

(via Sky’s Edge)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult