7 trucuri pe care nu știai ca le poți face cu telefonul tău

13.10.2020
7 trucuri pe care nu știai ca le poți face cu telefonul tău

Telefoanele inteligente sunt parte integrantă a vieții de zi cu zi. Cu ajutorul lor, multe activități devin mai facile și mai rapid de realizat. De la identificarea locului de parcare, supravegherea discretă a copilului, estimarea timpului unei călătorii și până la aplicațiile care ne amintesc să bem suficientă apă, să facem sport sau să ne administrăm finanțele, telefoanele inteligente au devenit un asistent eficient și au revoluționat modul în care lucrăm, interacționăm sau ne distrăm.

Cu toate acestea, nu toți posesorii de Android sau iPhone știu că telefoanele lor au anumite coduri secrete cu ajutorul cărora pot fi accesate anumite informații despre telefon, se pot schimba setări sau rula programe de diagnostic. Codurile secrete și meniurile ascunse sunt folosite de producători pentru a testa calitatea telefoanelor, într-un timp foarte scurt. Ca utilizatori de Android sau iPhone, putem folosi aceste coduri, odată ce le aflăm. Iată 7 trucuri pe care (probabil) nu știai ca le poți face cu telefonul tău.

  1. După ce au descărcat diverse aplicații și, fie nu le-au mai dorit, fie telefonul n-a mai funcționat conform așteptărilor, mulți utilizatori de Android sau iPhone s-au întrebat care este rezolvarea acestei probleme. Răspunsul este unul simplu: revenirea la setările din fabrică. Astfel sunt șterse datele din aplicațiile instalate și aplicațiile, iar telefonul poate fi reconfigurat. Pentru a realiza acest lucru trebuie doar să tastăm codul *#*#7780#*#*.
  2. În cazul când telefonul este furat sau doar rătăcit, foarte utilă este cunoașterea codului IMEI. International Mobile Equipment Identity, pe scurt, codul IMEI, este un număr unic de identificare al oricărui telefon. Acesta poate fi aflat foarte simplu, tastând *#06#. Cunoașterea acestui cod poate ajuta la localizarea telefonului sau blocarea acestuia în cazul în care este furat.
  3. Cei care doresc să realizeze fotografii mai performante fie pentru job, fie pentru uzul personal, pot primi detalii despre update-ul firmware-ului camerei accesând un simplu cod: *#34971539#. Astfel, pe ecranul telefonului vor fi afișate toate informații actualizate de la producător.
  4. Din diferite motive, uneori ne dorim să apelăm fără să ne fie afișat numărul de telefon. Posesorii de iPhone pot face lucru acesta foarte simplu, tastând *#31#. Acest cod permite ascunderea numărului de telefon.
  5. Dacă în timp ce purtăm o conversație ne apelează o altă persoană și dorim să redirecționăm apelul, acest lucru este foarte simplu de realizat. În ce privește iPhone-ul, codul secret prin care se poate redirecționa un apel când telefonul este într-o conversație este *#67#.
  6. Fotografiile, fișierele video sau alte diferite tipuri de informații sunt uneori mai prețioase decât telefonul în sine. Dacă vrem să le stocăm fără a încărca memoria telefonului putem apela la cardul SD. Simpla formare a codului *#273283*255*663282*# ajută la crearea de date pe cardul SD în ce privește telefoanele produse de Samsung.
  7. Dacă nu există nicio rețea disponibilă, posesorii de iPhone pot verifica apelurile redirecționate tastând codul secret *#62#. Verificarea apelurilor ratate se poate verifica cu ajutorul codului *#61#.

Unele dintre aceste coduri secrete sunt universale (spre exemplu, codul IMEI), alte nu. Este important, în momentul când folosim un astfel de cod să știm exact care ne este obiectivul și să tastăm codul corect astfel încât să beneficiem pe deplin de dotările telefoanelor achiziționate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult