70% dintre exemplarele Galaxy Note7 produse până acum includ acumulatori cu risc de incendiu

06.09.2016
70% dintre exemplarele Galaxy Note7 produse până acum includ acumulatori cu risc de incendiu

Galaxy Note7, până de curând cel mai râvnit telefon cu Android din oferta Samsung, are toate şansele să intre în istorie ca unul dintre cele mai mari rateuri din istoria companiei, retragerea sa de pe piaţă şi înlocuirea exemplarelor cu probleme având un cost estimat la aproape 1 miliard de dolari. Totuşi nu fiecare dintre cele 2.5 milioane exemplare Note 7 livrate până acum includ unul dintre acumulatorii descoperiţi ca având risc de incendiu. Iată cum pot fi deosebite serile Note 7 cu probleme de cele sigure.

Urmând testelor interne desfăşurate de Samsung, a ieşit la iveală că la originea problemelor se află chiar propria marcă de acumulatori, produsă în fabricile Samsung SDI. De aceea, gigantul sud-coreean nu va mai folosi acumulatori produşi de aceasta pentru phablet-ul Note7, ci va apela la celălalt mare furnizor, compania chineză ATL.,

Furnizor principal de componente pentru produsele Samsung, SDI a livrat aproximativ 70% dintre acumulatorii folosiţi cu telefoane din seria Note7, rezultând că măcar o parte dintre exemplarele Note7 vândute până acum sunt sigure pentru exploatare şi nu trebuie returnate.

Din fericire, seria Note 7 cu probleme poate fi identificată cu uşurinţă pe baza inscripţiilor de pe spatele carcasei. Astfel, loturile Note 7 „manufactured in China” includ acumulatori furnizaţi de ATL, fiind sigure pentru utilizare. În schimb, loturile „manufactured in Vietnam” conţin acumulatori SDI şi ar trebui returnate, existând posibilitatea ca undele dintre acestea să producă pagube materiale şi chiar rănirea gravă a utilizatorului, rezultată din incendierea spontană a telefonului mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video