Accesoriile pentru LG G5 sunt compatibile şi cu alte smartphone-uri

07.03.2016
Accesoriile pentru LG G5 sunt compatibile şi cu alte smartphone-uri

LG a introdus un concept interesant pe piaţa de smartphone-uri, compania oferind o serie de accesorii inteligente pentru G5, care îmbunătăţesc capabilităţile telefonului. Din păcate, acestea sunt conectate la telefon printr-un port proprietar numit Magic Slot, accesoriile fiind compatibile exclusiv cu acest model de smartphone. Unul dintre ele poate fi însă conectat şi la alte dispozitive destul de uşor, însă într-un mod nu tocmai comod.

Se pare că modulul audio pentru LG G5 este compatibil cu orice smartphone Android care oferă o conexiune prin USB Type-C. Acesta apare ca un DAC obişnuit pe telefon, iar căştile conectate la acesta vor oferi o calitate audio superioară telefonului. Desigur, acest lucru se întâmplă dacă ai o pereche de căşti de calitate şi fişiere audio de fidelitate înaltă.

Metoda de conectare este destul de simplă. Accesoriul, realizat în parteneriat cu Bang & Olufsen, vine la pachet cu un capac pentru protecţia conectorului. Capacul include însă o parte electronică, cu o mufă USB Type-C, care facilitează conectarea la orice alt smartphone. Nu este clar dacă această funcţie a fost sau nu plănuită de către LG, însă cei care doresc un upgrade audio pentru smartphone au acum o opţiune în plus, de la un producător cu greutate în industrie,

Singurul dezavantaj este modul de conectare şi numărul limitat de dispozitive compatibile. Ai nevoie de un smartphone cu mufă USB Type-C, un cablu USB Type-C, o pereche de căşti scumpe şi melodii într-un format losless. Pentru muzică redată de pe un smartphone, probabil că este o bătaie de cap prea mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult