Acer a anunţat Liquid M220, primul său telefon Windows Phone după trei ani de pauză

02.03.2015
Acer a anunţat Liquid M220, primul său telefon Windows Phone după trei ani de pauză

Compania Acer a testat piaţa telefoanelor Windows Phone acum trei ani cu modelul Allegro, însă succesul limitat al platformei Microsoft a determinat-o să se retragă în scurt timp. Managerul Jason Chen a confirmat la începutul acestui an că Acer va reînnoda parteneriatul cu Microsoft şi că va lansa noi telefoane Windows Phone, iar Liquid M220 este primul dintre acestea care vede lumina zilei.

La fel ca alte companii care au anunţat terminale Windows Phone în cursul ultimelor şase luni, Acer a fost motivată de eliminarea costurilor de licenţiere necesare pentru utilizarea acestui sistem de operare. Deoarece Windows Phone se bucură de cel mai mare succes în segmentul inferior al pieţei, compania a decis că nu este cazul să rişte prea mult şi şi-a anunţat revenirea cu un produs cu preţ scăzut.

Acer Liquid M220 foloseşte un procesor dual-core Qualcomm Snpadragon 200 cu o frecvenţă de tact de 1,2 GHz şi oferă 512 MB de memorie RAM, 4 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 1300 mAh. Telefonul foloseşte un ecran cu diagonală de 4” şi rezoluţie de 800 x 480 pixeli. Disponibil în configuraţie Dual SIM, Acer Liquid M220 este compatibil însă doar cu reţelele 3G.

Noul terminal Acer mai oferă două camere foto cu senzori de 5 şi 2 MP, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 şi GPS. Platforma software este Windows Phone 8.1, Acer menţionând în mod explicit că telefonul va primi actualizarea la Windows 10 atunci când aceasta va fi disponibilă.

Disponibil în versiuni albe sau negre, Acer Liquid M220 va fi disponibil în Europa începând cu luna aprilie la un preţ de 79 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News