Acer a anunţat telefonul Liquid Zest Plus, un mid-range cu baterie mare

25.04.2016
Acer a anunţat telefonul Liquid Zest Plus, un mid-range cu baterie mare

Se pare că cele două modele de smartphone-uri Acer prezentate la Mobile World Congress au fost doar începutul pentru anunţurile din prima jumătate a lui 2016. Compania a anunţat de curând o versiune superioară a lui Liquid Zest, numită sugestiv „Plus”, care vine cu o baterie mai mare, fără prea multe upgrade-uri semnificative faţă de modelul iniţial. Acer pare să se concentreze pe autonomie cu acest model, hardware-ul inclus fiind special ales pentru eficienţă în consum.

Acer Liquid Zest Plus vine cu un display de 5,5”, care însă foloseşte un panou HD (1280 x 720 pixeli), spre diferenţă de alte modele de pe piaţă care vin cu rezoluţii înalte. Chipset-ul MediaTek MT6735 vine cu un procesor quad-core la 1,3 GHz (patru nuclee Cortex-A53) şi un GPU Mali-T720MP2, ambele modeste în termeni de performanţă, dar care asigură un consum redus de energie. Pentru a ţine costurile de producţie, cât şi preţul la un nivel scăzut, Acer a integrat doar 16 GB spaţiu de stocare şi 2 GB memorie RAM, caracteristici deja obişnuite pentru telefoanele care intră în gama mid-range.

Camera foto pare să fie o componentă pentru care Acer nu a dorit să facă compromisuri, integrând un senzor de 13 megapixeli cu „tri-focus”. Acest termen descrie cele trei sisteme de focalizare folosite, acesta fiind un hibrid între focalizare laser, detecţie de fază şi detecţie de contrast. Acumulatorul, componenta cea mai importantă pentru acest model are o capacitate de de 5.000 mAh, care ar trebui să asigure măcar două zile de autonomie în utilizare normală luând în considerare hardware-ul disponibil.

Acer Liquid Zest va fi lansat în curând la un preţ recomandat de 250 de dolari fără contract. Telefonul vine echipat cu Android 6.0 Marshmallow.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult