Acest iPhone 13 are mufă USB-C, dar în ciuda modificărilor, este în continuare rezistent la apă. VIDEO

18.06.2022

Proiectele care adaugă un port USB-C pe iPhone au acum un termen de expirare, având în vedere că din 2023, toți producătorii de smartphone-uri vor fi obligați să folosească această mufă. Totuși, asta nu oprește din ce în ce mai mulți YouTuberi să încerce să înlocuiască port-ul Lightning de pe iPhone-uri deja lansate. Cel mai nou proiect de acest gen a fost realizat de canalul de YouTube Restore Technique, care a reușit să ofere funcționalitate completă pe o astfel de mufă pe un iPhone 13, cel mai nou model de la Apple.

Proiectele care adaugă USB-C pe iPhone ar putea dispărea în curând

Proiectul este mai complex decât pare la prima vedere, întrucât scopul său a fost de a păstra toate capabilitățile telefonului, nu doar de a putea încărca folosind o altă mufă. Astfel, complexitatea a crescut, întrucât pe lângă conversia de la USB-C la Lightning pentru încărcare, trebuie să funcționeze și încărcarea rapidă, transferul de date cu un computer și posibilitatea de a face update-uri printr-un PC, cât și să păstreze rezistența la apă și praf IP68.

Rezultatul este neașteptat de bun și pare că este un telefon cu USB-C din fabrică chiar și la o privire atentă. Nu apar urme de modificare pe nicăieri la exterior, chiar dacă a fost necesară lărgirea orificiului pentru a putea avea loc atât mufa USB-C, cât și o garnitură de cauciuc, luată de la un telefon Xperia. Mufa provine însă de la un model Samsung, care avea o formă potrivită pentru a fi găzduită la interiorul iPhone-ului.

Singura modificare mai complicată a fost decuparea anumitor elemente de la interior, pentru a putea găzdui o mică placă de conversie, care face totul posibil.

Probabil că sigura diferență în utilizare este însă faptul că telefonul încarcă rapid doar într-o singură orientare a cablului. Deși poți conecta și încărca telefonul cu orice cablu USB-C, doar pe o singură parte funcționează încărcarea rapidă prin USB Power-Delivery.

Întrucât iPhone 14 pare să fie ultima serie de telefoane Apple cu mufă Lightning, probabil că vom mai vedea doar pentru următorul an astfel de proiecte pe internet.

sursa: Restore Technique

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult