Acesta ar putea fi noul Nokia PureView, primul telefon cu cinci camere foto

07.09.2018
Acesta ar putea fi noul Nokia PureView, primul telefon cu cinci camere foto

Există posibilitatea ca telefonul PureView de la Nokia să fie mai aproape decât ne-am fi aşteptat, în ciuda faptului că HMD Global a cumpărat acest brand de numai câteva săptămâni. Existau deja informaţii despre posibilitatea lansării unui smartphone Nokia cu un modul foto care să beneficieze de mai mulţi senzori, iar acum avem prima fotografie neoficială cu acest dispozitiv, primul de până acum echipat cu cinci camere pe partea din spate.

Acesta ar putea fi mult aşteptatul telefon Nokia 9, următorul model de top din portofoliul HMD Global, care se pare că vine cu un design complet nou şi cu un sistem de camere revoluţionar. Spatele telefonului pare să fie realizat din sticlă, iar dimensiunile sale sugerează că acesta ar putea fi cel mai mare smartphone Nokia cu Android de până acum. Numărul de model vizibil în imagine este TA-1094, iar sursa imaginilor pare să fie China, întrucât majoritatea înscrisurilor sunt în limba chineză.

Sistemul de camere este realizat folosind cinci senzori foto, dispuşi în formă de săgeată în carcasă, „colţurile” de sus ale hexagonului în care camera este încadrată fiind ocupate de un blitz LED dual-tone şi ceea ce pare a fi un fascicul laser pentru focalizare. Nu este clar care va fi diferenţa între fiecare cameră în parte, însă există posibilitatea să avem parte de tot ceea ce am văzut până în prezent la smartphone-urile cu senzori multipli.

Astfel, am putea avea parte de un senzor principal cu distanţă focală obişnuită, unul sau doi senzori zoom (2 şi 3x?), un senzor secundar monocrom pentru îmbunătăţirea detaliilor şi un senzor wide. Desigur acestea sunt doar presupuneri, HMD dorind probabil să ofere tot ceea ce oferă concurenţa pe diverse dispozitive. Există de asemenea posibilitatea ca laserul să fie folosit asemeni senzorului True Depth de pe iPhone, pentru realizarea efectului de portret.

Momentan avem doar o fotografie şi niciun detaliu oficial sau neoficial despre acest telefon. Cel mai probabil, HMD Global va anunţa noul Nokia 9 (sau cum se va numi acest model) în viitorul apropiat, întrucât telefonul pare să fie deja construit. În cazul în care acest model nu este anunţat în această toamnă, următoarele două evenimente mari în cadrul cărora ar putea fi prezentat sunt CES în luna ianuarie şi MWC în primăvara anului viitor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult