Actualizările HTC la Android 4.1, indisponibile pentru modelele cu 512MB memorie RAM

13.11.2012
Actualizările HTC la Android 4.1, indisponibile pentru modelele cu 512MB memorie RAM

Unul dintre cele mai deranjante aspecte ale platformei Android este ritmul lent de actualizare la cea mai nouă versiune a codului acestui sistem de operare. Generate de implementările interfeţelor proprietare care cer timp suplimentar pentru adaptare, de un portofoliu prea mare de produse sau de simplul dezinteres al producătorului, întârzierilor actualizările Android sunt cea mai uşoară metodă de a scoate din sărite un utilizator al terminalelor sau tabletelor care folosesc platforma Google.

HTC nu este la prima declaraţie dezamăgitoare din acest an, compania anunţând ieri ca nu toate terminalele sale vor face saltul la Android 4.1. Actualizarea, care include şi o versiune îmbunătăţită a interfeţei Sense 4.0, a început deja să fie oferită utilizatorilor terminalelor One X şi One S. Cei care au optat însă pentru un terminal cu o memorie cu o capacitate de numai 512MB, cum ar fi One V sau Desire C, vor fi lăsaţi în urmă deoarece „platforma hardware nu oferă suficientă putere pentru a oferi o experienţă satisfăcătoare”.  Compania afirmă că lucrează la actualizări şi pentru alte modele din portofoliul sau, însă nu le-a nominalizat, şi afirmă că modelele care vor rămâne la Android 4.0 vor primi în continuare actualizări.

La finele lunii mai, HTC a făcut un anunţ similar, la acea dată anunţând actualizările la Ice Cream Sandwich pentru modelele Sensation, Sensation XE, Sensation XL, EVO 3D, Desire S, Incredible S şi Rhyme, dar lăsând în urmă Desire Z, Gratia, Wildfire S, ChaCha, Salsa şi Explorer. Ulterior, Desire HD a fost şi el şters de pe prima listă.

Cochetul One V nu va face saltul la Android 4.1

Urmărește Go4IT.ro pe Google News