Acumulatorii degradaţi sunt acum acoperiţi de garanţia AppleCare+

02.07.2015
Acumulatorii degradaţi sunt acum acoperiţi de garanţia AppleCare+

Fiecare smartphone, tabletă sau laptop vine cu un acumulator care are un termen de expirare. Fie că vorbim despre uzură, capacitatea sa scăzând după mai multe cicluri de încărcare, sau că vorbim despre degradarea în timp a materialelor, este clar că într-un an sau doi, dispozitivul nu va mai putea sta pornit la fel de mult ca la început. Apple încearcă să combată acest lucru oferind schimbarea gratuită a acumulatorilor uzaţi prin intermediul serviciului de garanţie extinsă AppleCare+.

Noile reguli AppleCare+ acoperă acumulatorii de dispozitive mobile cu iOS, cât şi din seria laptop-urile Macbook. Astfel, oricine are un iPhone sau un iPad acoperit de garanţia extinsă, va putea să înlocuiască gratuit un acumulator degradat, a cărui capacitate a scăzut la 80% din cea iniţială. În cazul computerelor însă, pragul de degradare trebuie să scadă sub 50%. Partea cea mai bună este însă faptul că regulile sunt retroactive, deci cei care au astfel de dispozitive şi garanţie valabilă, îşi pot schimba acumulatorii gratuit chiar acum.

Până în prezent, acest serviciu acoperea doar bateriile de dispozitive cu iOS care scădeau sub 50%, însă nu acopereau decât defecte de fabricaţie în cazul produseor Macbook. Având în vedere că durata de viaţă a dispozitivelor din gamele iPad şi Macbook este una dintre cele mai importante caracteristice pe care Apple le promovează în conferinţele sale, o astfel de politică ar putea atrage mai mulţi plătitori pentru garanţiile sale extinse.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult