Alcatel a anunţat One Touch Idol X+, versiunea îmbunătăţită a modelului său de top de anul trecut

Alcatel a anunţat One Touch Idol X+, versiunea îmbunătăţită a modelului său de top de anul trecut

După ce l-au prezentat oficial în China cu doar câteva zile înainte de finalul anului recent încheiat, chinezii de la TCL au adus şi la CES 2014 cel mai recent telefon mobil din portofoliul lor. Alcatel One Touch Idol X+ este o versiune îmbunătăţită a modelului anunţat acum aproape un an, acesta aducând un procesor mai rapid şi un sistem audio cu o calitate mai bună.

Asemănător din punct de vedere vizual cu alte modele Alcatel anterioare, incluzând aici şi modelul One Touch Idol X pe care este bazat, noul model Idol X+ se remarcă totuşi prin rama îngustă de numai 2,4 milimetri a ecranului, un detaliu apreciat şi cerut de utilizatori, şi grosimea de 7,9 milimetri, ceva mai ridicată însă decât cea a modelului de bază.

Cea mai mare schimbare survenită este implementarea procesorului MT6592 de la MediaTek. Anunţat încă din vara anului trecut şi lansat la sfârşitul lunii noiembrie, MT6592 este o soluţie ARM Cortex-A7 cu opt nuclee care rulează la o frecvenţă de 2 GHz, procesorul fiind însoţit de o interfaţă grafică ARM Mali-450 în configuratie quad-core care este setată la o frecvenţă de 700 MHz.

Restul configuraţiei hardware este asemănătoare cu cea a modelului anterior, pe listă intrând un ecran IPS de 5” cu rezoluţie Full HD, 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă şi o camera foto principală cu senzor de 13 MP. Faţă de Idol X, noul model aduce însă o bateria ceva mai consistentă, aceasta având acum o capacitate de 2500 mAh, şi un sistem audio capabil să redea fişiere 24bit/192 KHz, care este însoţit si de două difuzoare de mare putere.

TCL nu a dezvăluit momentan preţurile şi disponibilitatea pe plan internaţional a acestui nou model, anunţând că acesta va fi disponibil prima dată pe teritoriul chinez începând cu această lună

Urmărește Go4IT.ro pe Google News