Alcatel lansează Idol 5S, un smartphone mid-range cu preţ foarte mic

28.06.2017
Alcatel lansează Idol 5S, un smartphone mid-range cu preţ foarte mic

TCL a lansat un nou membru al familiei de produse Idol care aparţine brand-ului Alcatel. Acesta se numeşte Idol 5S şi vine cu hardware mid-range, însă cu un preţ foarte atrăgător. Ne-am obişnuit să vedem telefoane cu astfel de specificaţii hardware şi preţ la raft mic în China, însă TLC aduce acest model în vest, chiar şi cu o opţiune mai ieftină, pentru cei care au conturi Amazon Prime.

Pentru 279 de dolari, cei care aleg Alcatel Idol 5S primesc un smartphone realizat din materiale premium (sticlă 2.5D pe ecran, margini din aluminiu). Acesta este echipat cu un display cu diagonală de 5,2” şi rezoluţie Full HD, 3 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare şi chipset-ul Snapdragon 625 de la Qualcomm. Acumulatorul de 2.620 mAh nu va impresiona pe nimeni, însă cu siguranţă va garanta măcar o zi de utilizare obişnuită. De asemenea, camerele foto de 12 şi 8 megapixeli sunt normale pentru dispozitive din această gamă de preţ.

Cei care nu vor să plătească atât de „mult”, vor avea opţiunea de a cumpăra varianta „Prime Exclusive” de pe Amazon, care este identică în termeni de hardware, însă vine cu un software puţin mai „special”. Practic, pentru o reducere de 80 de dolari din preţul normal, Amazon livrează reclame direct pe ecranul de încărcare al dispozitivului. Pentru unii această ofertă ar putea fi atrăgătoare, reducerea reprezentând aproape 30% din preţul dispozitivului, însă pentru alţii 80 de dolari ar putea să nu reprezinte o reducere destul de mare pentru a justifica reclame pentru restul duratei de utilizare a dispozitivului.

Idol 5S de la Alcatel se alătură altor modele precum Moto E4 şi Nokia 6 în gama Prime Exclusive, fiecare dintre acestea oferind reclame pe ecranul de blocare pentru o reducere din preţul normal. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult