Alcatel One Touch Snap şi One Touch Snap LTE, două terminale Android mid-range cu ecran mare

27.02.2013
Alcatel One Touch Snap şi One Touch Snap LTE, două terminale Android mid-range cu ecran mare

 

Pe lângă modelul One Touch Idol X, care a fost prezentat luni, Alcatel a adus la Barcelona şi alte două modele înrudite care, prin specificaţii, se adresează cumpărătorilor care doresc un terminal mid-range accesibil dar care să ofere un ecran mare, fie el şi cu rezoluţie scăzută.

One Touch Snap este un terminal Android 4.2 bazat pe o soluţie quad-core tactată la 1,2 GHz de origine necunoscută şi oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB. Terminalul Alcatel oferă un ecran cu diagonală de 4,5”, însă rezoluţia acestuia este de numai 960 x 540 pixeli, iar stratul protector al acestuia aduce o variaţie de la omniprezenta Gorilla Glass prin utilizarea soluţiei Dragontail de la Asashi.

Nu doar rezoluţia ecranului reliefează gama de preţ în care acest produs se va încadra, ci şi stocarea internă, care are doar 4 GB, din fericire extensibili cu ajutorul unui card MicroSD. Lista dotărilor mai include o cameră foto cu senzor de 8 MP şi înregistrare 720, o cameră frontală de 1,3 MP, conectivitate Wi-Fi 802.11 b/g/n şi o baterie cu o capacitate de 1800 mAh.

Deşi, cel puţin după denumire, One Touch Snap LTE ar părea doar o versiune cu conectivitate 4G a modelului anterior, acesta oferă un ecran ceva mai mare, cu o diagonală de 4,65”, dar în schimb foloseşte o rezoluţie şi mai scăzută, de numai 854 x 400 pixeli. Acest model va folosi o soluţie dual-core de la Qualcomm care va rula la 1,4 GHz, pe lângă subînţeleasa conectivitate LTE, acesta diferind faţă de ruda sa apropiată prin implementarea unei camere frontale de 2 MP şi a unei baterii ceva mai consistente de 2200 mAh.

Alcatel One Touch Snap va ajunge pe piaţă în luna aprilie a acestui an, iar modelul One Touch Snap LTE va fi lansat în luna iulie. Preţurile sunt necunoscute în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News