Alcatel pregăteşte Idol 4 Pro, un nou smartphone cu ecran de 6” şi cameră foto de 20 MP

18.03.2016
Alcatel pregăteşte Idol 4 Pro, un nou smartphone cu ecran de 6” şi cameră foto de 20 MP

După ce a prezentat la MWC 2016 modelul Idol 4 cu ecran de 5.2˝ şi versiunea Idol 4S cu ecran de 5.5”, Alcatel pregăteşte acum şi un phablet cu ecran de 6”, numit Idol 4 Pro.

Alcatel Idol 4 Pro va păstra liniile generale de design ale seriei, afişându-se într-o carcasă subţire confecţionată din metal, cu difuzoare stereo orientate în faţă şi dispuse pe ambele laturi ale ecranului.

Alcatel Idol 4

Testat cu benchmark-ul GFXBench, Idol 4 Pro dezvăluie câteva aspecte cheie ale configuraţiei sale, începând cu ecranul Full HD 6” şi cantitatea de 2GB memorie RAM, până la chipsetul Snapdragon 820. Combinaţia între chipsetul Qualcomm foarte performant şi cantitatea modestă de memorie RAM poate părea ciudată, până aflăm că avem de-a face cu un terminal bazat pe Windows 10 Mobile, un OS mai puţin pretenţios în privinţa resurselor de memorie decât Android.

Piesa de rezistenţă este însă camera foto cu senzor de 20MP, capabilă să filmeze la rezoluţe 4K. Reţeta este completată de o cameră frontală de 9MP, care poate filma la rezoluţie Full HD.

Alcatel Idol 4

Smartphone bazat pe Windows 10 Mobile, Idol 4 Pro ar urma să includă funcţionalitatea Continuum, permiţând folosirea în rolul de mini PC,  numai bun de rulat aplicaţii de birou pe un ecran mare. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult